Deze Marvel-films en series zijn dit jaar nog te zien op Disney Plus

Dit zijn alle Marvel-films op Disney Plus
Image: ⓒ Marvel & ⓒ Disney

In 2021 hebben we al mogen genieten van veel mooie Marvel content: van populaire series als WandaVision en Loki tot een mega blockbuster als Black Widow. Er staat ons echter nog veel meer te wachten dit jaar! Hieronder vind je een overzicht van alles wat er dit jaar nog (mogelijk) uitkomt.

Hawkeye (serie)

De grootste held die we dit jaar nog te zien krijgen is toch wel Hawkeye. Na een belangrijke bijrol in de Avengers films staat Clint Barton, a.k.a. Hawkeye, eindelijk zelf in de spotlight. Zelf heeft Clint inmiddels de superheldennaam “Ronin” gekozen, maar in deze Marvel Studios serie traint hij een nieuwe Hawkeye, genaamd “Kate Bishop” (gespeeld door Hailee Steinfield, vooral bekend als pop-artiest). Ook is er al bekend gemaakt dat de nieuwe Black Widow, gespeeld door Florence Pugh, een rol gaat spelen in deze serie. Als voorproefje is er al een eerste foto vrijgegeven:

https://d13ezvd6yrslxm.cloudfront.net/wp/wp-content/images/E7eB45cVcAQVuXz.jpegRelease: vanaf 24 november 2021 (Disney Plus)

Shang-Chi & The Legend of the Ten Rings (film)

Binnenkort in de bioscoop: het verhaal van van Shang-Chi, de meester van kung-fu. Al van jongs af aan wordt hij opgeleid tot huurmoordenaar in de mystereuze Ten Rings organisatie. Als hij van deze mensen besluit te vluchten naar Amerika, wordt hij zelf het doelwit van deze organisatie. Bijzonder is dat dit de eerste Marvel film is met een aziatische acteur en een grotendeels aziatische cast. De film komt eerst exclusief in de bioscoop, en kan vanaf 45 dagen na release op streaming sites terecht komen. Het nieuws wanneer deze film precies op Disney Plus komt laat nog even op zich wachten, maar hoor je uiteraard zo snel mogelijk op Disneyplusser! Kijk hier alvast de trailer:

Release: 1 september 2021 (bioscoop).

Ms. Marvel (serie)

Kamala Kahn is een islamitisch meisje dat in New York woont, en daar haar dagen doorbrengt met gamen, het schrijven van fan-fictie en het volgen van haar favoriete superheld: Captain Marvel. Tot ze ineens zelf krachten krijgt, en erachter komt dat ze van gedaante kan verwisselen! Als Ms. Marvel gaat ze zelf het kwaad bestrijden, maar als tiener met streng gelovige ouders is dat nog niet zo makkelijk.

Release: eind 2021 (Disney Plus).

Eternals (film)

De Eternals, een groep onstervelijke aliens die al duizenden jaren in het geheim op aarde leven, verenigen zich na de gebeurtenissen van ‘Avengers: Endgame’ om de aarde te beschermen tegen de Deviants, hun evil tegenhangers. In deze film zien we onder andere Game of Thrones sterren Richard Madden (Robb Stark) en Kit Harington (John Snow). De regisseur van deze film heeft dit jaar ook nog eens de Oscar voor beste film (Nomadland) gewonnen. Het is nog niet duidelijk of Eternals gelijk op Disney Plus komt, dat hij eerst exclusief in de bioscoop komt of een beiden tegelijk.  Mogelijk hangt dit ook af van hoe goed de eerdere Marvel film, Shang-Chi, het doet in de bioscoop.

Release: 3 november 2021 (bioscoop).

Spider-Man: No Way Home & Venom 2: Let There Be Carnage (?)

Dit jaar gaan we ook Spider-Man en Venom weer op het grote doek zien! Hoewel dit beide wel Marvel films zijn, is het de vraag of ze ook op Disney Plus komen. De rechten van deze films liggen namelijk bij Sony in handen. De kans is dus vrij klein dat we in 2021 nog een van deze films op Disney Plus kunnen verwachten. Maar er kunnen gekke dingen gebeuren in het land van entertainment, dus wie weet!

Release: 21 oktober 2021 (Venom 2) & 16 december 2021 (Spider-Man), beide in de bioscoop.