Deze nieuwe en oude films zijn nu te zien op Disney Plus (1 oktober)

free guy, disney plus, disney+

Disney heeft helaas nog geen officiële contentlijst van oktober 2021 bekendgemaakt, maar er zijn per 1 oktober wel enkele nieuwe en oude (klassieke) films toegevoegd op Disney Plus en die willen we je zeker niet onthouden. Dus hierbij!

Free Guy (2021)

In Free Guy, geregisseerd door Shawn Levy, ontdekt een bankbediende (Ryan Reynolds) dat hij eigenlijk een figurant is in een open-world videogame. Hij besluit de held van zijn eigen verhaal te worden…een verhaal waar hij zelf de regie over heeft. Nu hij zich in een wereld bevindt zonder grenzen, is hij vastberaden om op zijn eigen manier de wereld te redden voor het te laat is. 

Star Wars: Terrifying Stories (2021)

Na de gebeurtenissen van The Rise of Skywalker moeten Poe en BB-8 een noodlanding maken op de vulkanische planeet Mustafar, waar ze de hebzuchtige en samenzwerende Graballa the Hutt ontmoeten die het kasteel van Darth Vader heeft gekocht en het aan het renoveren is tot het eerste all-inclusive, Sith-geïnspireerd luxe hotel. Terwijl hij wacht op de reparatie van zijn X-Wing, wagen Poe, BB-8, Graballa en Dean (een moedige jongen die werkt als Graballa’s monteur) zich diep in het mysterieuze kasteel met Vaders trouwe dienaar, Vanee. Onderweg deelt Vanee drie griezelige verhalen die verband houden met oude artefacten en iconische schurken uit alle tijdperken van Star Wars. Terwijl Vanee zijn verhalen vertelt en onze helden dieper in de schimmige onderbuik van het kasteel lokt, ontstaat er een sinister plan. Met de hulp van Dean zullen Poe en BB-8 hun angsten onder ogen moeten zien, een eeuwenoud kwaad tegenhouden en ontsnappen om terug te keren naar hun vrienden.

Alita Battle Angel (2018)

Van de visionaire filmmakers James Cameron en Robert Rodriguez komt nu dit spectaculaire cyberpunk-avontuur. Een vrouwelijke robot wordt in de 26e eeuw op de schroot gevonden en hersteld door een wetenschapper. Eenmaal gerepareerd blijkt ze geprogrammeerd met zeer gevaarlijke vechttechnieken…

Het verhaal speelt zich af in een klein, vuil en afgelegen plaatsje op het vaste land, genaamd Scrapyard, vlak onder de grote zwevende stad Tiphares. De vrouwelijke robot Alita wordt tussen het puin gevonden door de wetenschapper Ido. Hij probeert haar te repareren met behulp van andere onderdelen die hij tussen het puin vindt. Alita weet niet meer waar ze voor diende, totdat Ido de restauratie volledig heeft afgerond. Ze is geprogrammeerd met het “Panzer Kunst”, de gevaarlijkste technische vechtmethode tot dusver.

The Spectacular Now (2013)

Sutter Keely (Miles Teller) leeft in het heden, en daar voelt hij zich lekker. Hij zit in het laatste jaar van school, is charmant en beheerst, een gangmaker die van zijn werk in een herenkledingzaak houdt en geen plannen voor de toekomst heeft. Hij is een alcoholist in de dop. Zijn supersize beker met whisky is nooit ver uit zijn buurt, maar nadat hij door zijn vriendin wordt gedumpt, raakt Sutter dronken en wordt hij wakker op een grasveld terwijl Aimee Finicky (Shailene Woodley) boven hem staat. Zij is anders: het ‘aardige meisje’ dat sciencefictionboeken leest en geen vriendje heeft. Hoewel Aimee dromen voor de toekomst heeft en Sutter in de indrukwekkende waan verkeert dat hij in een spectaculair heden leeft, worden ze tot elkaar aangetrokken.

 The Guardian (2006)

Kevin Costner en Ashton Kutcher schitteren in The Guardian, een indrukwekkend drama met veel actie dat je meeneemt in de wereld van de reddingszwemmers van de kustwacht. Na een tragische missie die fataal afliep, is de legendarische reddingszwemmer Ben Randall (Costner) kapot van verdriet. Dan krijgt hij een missie die hij absoluut niet wil: hij moet groentjes gaan opleiden.

The Siege (1998)

Wanneer een overvolle bus in Brooklyn ontploft, gaat er een terreurcampagne van start in de straten van New York. Nu is het aan de FBI-agent Anthony ‘Hub’ Hubbard (Denzel Washington) en de Amerikaanse legergeneraal William Devereaux (Bruce Willis) om erachter te komen wie hier verantwoordelijk voor is. Overal dreigt explosief gevaar wanneer ze een harde oorlog beginnen tegen een meedogenloze bende terroristen.