Deze Star Originals komen in 2021 naar Disney Plus (overzicht)

disney plus star, disney+, 4 februari 2021

Op 23 februari lanceert Disney Star op Disney Plus. Met de komst van Star komen er ook recente, nieuwe en zeer interessante Star Originals naar de streamingdienst. Zie hieronder een overzicht van wat we in 2021 allemaal kunnen verwachten.

‘The Big Sky’ (seizoen 1 / ABC / 2020)

In de ABC-serie ‘The Big Sky’ werkt privédetective Cassie Dewell samen met ex-agent Jenny Hoyt. Ze zijn op zoek naar twee zussen die zijn ontvoerd door een vrachtwagenchauffeur op een afgelegen snelweg in Montana. Wanneer ze ontdekken dat dit niet de enige meisjes zijn die in het gebied zijn verdwenen, moeten ze tegen de klok racen om de moordenaar te stoppen voordat een andere vrouw wordt meegenomen.

Seizoen 1 van ‘Big Sky’ is vanaf 23 februari te zien via Star op Disney Plus. Het is nog niet officieel bevestigd dat er een 2e seizoen van de serie komt.

‘Helstrom’ (seizoen 1, Hulu / 2020)

Daimon en Ana Helstrom zijn de zoon en dochter van een mysterieuze en krachtige seriemoordenaar. De broer en zus hebben een gecompliceerde dynamiek bij het opsporen van de terroriserende, allerslechtste mensen – elk met hun eigen houding en vaardigheden.

Seizoen 1 van ‘Helstrom’ is vanaf 23 februari te zien via Star op Disney Plus. De serie is niet verlengd en er zal dus geen 2e seizoen komen.

‘Love, Victor’ (seizoen 1 / Hulu / 2020)

De serie is geïnspireerd op de originele film ‘Love, Simon’ uit 2018 en volgt Victor, een nieuwe student aan de Creekwood High School op zijn eigen reis van zelfontdekking. Thuis dient hij uitdagingen aan te gaan, hij moet zich aanpassen aan een nieuwe stad en hij worstelt met zijn seksuele geaardheid. Als hij ook op school tegen moeilijkheden aanloopt, zoekt hij hulp bij Simon.

In de week van de première was ‘Love, Victor’ de meest gestreamde en meest gebingde romantische dramaserie op Hulu.

Seizoen 2 van ‘Love Victor’ is sinds november 2020 in productie en wordt dit jaar verwacht. Er is nog geen officiële releasedatum bekendgemaakt.

‘Solar Opposites’ (seizoen 1, Hulu, 2020)

‘Solar Opposites’ draait om een familie van buitenaardse wezens: Korvo, Terry en hun kindreplica’s Yumyulack en Jesse, van de planeet Shlorp. Ze storten neer op aarde en moeten hun toevlucht nemen in Midden-Amerika. Ze zijn het er alleen niet over eens of dit nou verschrikkelijk of juist geweldig is.

Seizoen 2 gaat op 26 maart van start op Hulu. Het is de verwachting dat seizoen 2 ook snel op Star te zien zal zijn. Een 3e seizoen is inmiddels ook al aangekondigd.

Nieuwe Star Originals voor 2021

The Kardshians (Star/Hulu)

Disney heeft een deal getekend met Kris, Kim, Kourtney, Khloe, Kendall en Kylie Kardashian omtrent een nieuwe serie. Er zijn verder nog geen inhoudelijke details bekendgemaakt. De verwachting is dat The Kardashians later dit jaar te bewonderen zijn via Star op Disney Plus.

the kardashians, disney plus star, disney+

‘American Horror Stories’ (Star/Hulu)

‘American Horror Stories’ is een spin-off serie van ‘American Horror Story’ van Ryan Murphy en Brad Falchuk die op FX werd uitgezonden. Veel is er nog niet over de serie bekend, maar we weten wel dat er meer horrormythen en legendes vertelt gaan worden en dat de sterren uit ‘American Horror Story’ opnieuw te zien zullen zijn. ‘American Horror Stories’ zal 16 afleveringen van een uur bevatten.

Releasedatum: 2021.

american horror stories, disney plus star, disney+

‘Dopesick’ (Star/Hulu)

‘Dopesick’, gebaseerd op het gelijknamige New York Times bestsellerboek van Beth Macy, geeft een meeslepende kijk in het epicentrum van de opioïde-verslaving in Amerika. De serie komt van 20th Television en The Littlefield Company en neemt kijkers mee naar een verontruste mijngemeenschap in Virginia, de wandelgangen van de Drug Enforcement Adiministration (DEA) en de rijkdom van Big Pharma Manhattan. De menselijke portretten van de verschillende getroffen families en hun elkaar kruisende verhalen houden een spiegel voor waar Amerika nu is, terwijl ze een hoopvol licht werpen op de helden die vechten tegen de ergste drugsepidemie in de Amerikaanse geschiedenis.

Releasedatum: 2021.

dopesick, disney plus, disney+

‘The Dropout’ (Star/Hulu)

‘The Dropout’ is geïnspireerd op de ABC News-podcast met dezelfde naam, die de opkomst en ondergang van Elizabeth Holmes (gespeeld door Kate McKinnon) en haar bedrijf Theranos beschrijft. De serie, geproduceerd door Searchlight Television en 20th Television, onderzoekt wat de oorzaak van was dat ’s werelds jongste zelfgemaakte vrouwelijke miljardair, ooit aangekondigd als ‘de volgende Steve Jobs’, alles in een oogwenk verloor. ‘The Dropout’ bestaat uit acht afleveringen.

Releasedatum: 2021.

the dropout, disney plus star, disney+

‘The Old Man’ (Star/Hulu)

‘The Old Man’ is een serie, gebaseerd op de roman uit 2017 met dezelfde titel van Thomas Perry. In de thriller maken onder andere Academy Award en Golden Globe-winnaar Jeff Bridges, Emmy en Golden Globe-winnaar John Lithgow en Emmy en Golden Globe-award genomineerde Amy Brenneman hun opwachting.

Dan Chase (Jeff Bridges) speelt in de serie een voormalig CIA-agent die wordt gedwongen om te verzoenen met zijn verleden als er op hem gejaagd wordt.

‘The Old Man’ wordt geproduceerd door 20th Television.

Releasedatum: 2021.

the old man, disney plus star, disney+

‘Only Murders in the Building’ (Star/Hulu)

‘Only Murders in the Building’ is een komedieserie, gemaakt door Steve Martin en John Hoffman. In de serie zien we Charles (Steve Martin), Oliver (Martin Short) en Mabel (Selena Gomez), die misdaad als gezamenlijke obsessie hebben maar uiteindelijk zelf verwikkeld raken in een.

Later werd bekend dat ook ook Amy Ryan (‘The Office’ en ‘The Wire’) aan de cast van de serie is toegevoegd. Zij zal een muzikant gaan spelen die in het gebouw woont. ‘Only Murders in the Building’ telt 10 afleveringen en wordt geproduceerd door 20th Television.

Releasedatum: 2021.

only murders in the building, disney plus star, disney+

‘Platform’ (Star/Hulu)

‘Platform’ is een anthologieserie van acteur en scenarioschrijver BJ Novak. Novak schreef mee aan onder andere NBC’s ‘The Office’, die hier een Award voor kreeg. De FX-serie pakt de meest gewaagde problemen van onze huidige tijd en gebruikt deze als uitgangspunt om uniek en karaktergedreven verhalen te vertellen over de wereld waarin we vandaag de dag leven. Een aflevering van ‘Platform’ duurt 30 minuten en elke episode bevat een nieuwe cast.

In de eerste aflevering zullen onder andere Lucas Hedges, Kaitlyn Dever, O’Shea Jackson Jr., George Wallace, Ed Asner en Brenda Francis Scannell hun opwachting maken. In de tweede aflevering is het de beurt aan onder andere Jon Bernthal, Boyd Holbrook, Amy Landecker en Beau Bridges.

Releasedatum: 2021.

platform, disney plus star, disney+

‘Reservation Dogs’ (Star/Hulu)

‘Reservation Dogs’, geïnspireerd op Quentin Tarantino’s film ‘Reservoir Dogs’, is een komedieserie van FX. De serie volgt vier inheemse tieners op het platteland van Oklahoma, die hun dagen doorbrengen met het plegen van misdaad en ertegen vechten.

De pilot werd geschreven door Sterlin Harjo (’11/8/16′, ‘Barking Water’, ‘Four Sheets to the Wind’) en Taika Waititi (‘What We Do in the Shadows’, ‘Jojo Rabbit’, ‘Thor: Ragnarok’) en is geregisseerd door Harjo en gefilmd in Okmulgee in Oklahoma.

De cast van ‘Reservation Dogs’ bestaat uit:

D’Pharaoh Woon-A-Tai (Creeped Out) als Bear.
Devery Jacobs (American Gods) als Elora Danan.
Paulina Alexis (Beans) als Willie Jack.
Lane Factor als Cheese.

Releasedatum: 2021.

reservation dogs, disney plus star, disney+

Y: The Last Man (Star/Hulu)

‘Y: The Last Man’ doorkruist een post-apocalyptische wereld waarin een cataclysmische gebeurtenis elk zoogdier met een Y-chromosoom decimeert, behalve één cisgender-man en zijn huisdieraap. De FX-serie, gebaseerd op de DC Comic van Brian K. Vaughan en Pia Guerra met dezelfde naam, volgt de overlevenden in deze nieuwe wereld terwijl ze worstelen met hun pogingen om te herstellen van wat verloren is gegaan en de mogelijkheid om iets beters te bouwen.

In ‘Y: The Last Man’ zien we onder andere Diane Lane, Ashley Romans, Ben Schnetzer, Olivia Thirlby, Amber Tamblyn, Marin Ireland, Diana Bang, Elliot Fletcher en Juliana Canfield.

Releasedatum: 2021.

y the last man, disney plus star, disney+

‘Shōgun’ (Star/Hulu)

‘Shōgun’ is een FX-serie, gebaseerd op het boek van James Clavell met dezelfde naam.

‘Shōgun’ speelt zich af in het jaar 1600 en vertelt het verhaal van een gedurfde Engelse piloot wiens schip in Japan aan land werd geblazen. Hij ontmoet daar twee mensen die zijn leven zouden veranderen: een krijgsheer met zijn eigen zoektocht naar macht, en een prachtige tolk, die verscheurd is tussen twee manieren van leven en twee manieren van liefde.

Justin Marks en Rachel Kondo regisseren de serie, met producer Tim van Pratten (Game of Thrones) aan boord.

Releasedatum: Onbekend.

shogun, disney plus star, disney+

‘Alien’ (Star/Hulu)

Iets waar fans al jaren op wachten is nieuwe Alien content. Hier is nu eindelijk gehoor aan gegeven. ‘Alien’ is een nieuwe serie van FX, gebaseerd op de klassieke sciencefiction horror films waarvan het eerste deel in 1979 werd uitgebracht, geregisseerd door Ridley Scott. Disney is in onderhandeling met Scott om hem voor de nieuwe serie als uitvoerend producent opnieuw aan het project te koppelen.

Noah Hawley (‘Fargo’ en ‘Legion’) moet ‘Alien’ opnieuw tot leven wekken als bedenker, schrijver, producer en regisseur.

We weten verder nog niet veel, maar wel dat ‘Alien’ in de nabije toekomst op aarde zal plaatsvinden….wat al zeker bijzonder is!

Releasedatum: Onbekend.

alien, disney plus star, disney+