‘Disenchanted’ komt eerder naar Disney Plus dan verwacht

Image: ⓒ Disney

Disney heeft de releasedatum van ‘Disenchanted’ op Disney Plus gewijzigd. De film zou aanhankelijk op 24 november 2022 op de streamingdienst verschijnen, maar komt nu een week eerder op vrijdag 18 november.

Disney Plus kost 8,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 89,99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Disney-banners.

Disney heeft geen officiële verklaring gegeven voor de datumwijziging van ‘Disenchanted’. De verschuiving kan te maken hebben met de bioscooprelease van ‘Strange World’, op woensdag 23 november. De films zullen elkaar nu in ieder geval niet in de weg zitten.

In dit artikel:

Verhaal

Disenchanted speelt zich 15 jaar na de gebeurtenissen van de vorige film af waarin Giselle en Robert trouwden, maar Giselle heeft genoeg gehad van het leven in New York. Samen met hun groeiende gezin verhuizen ze naar het slaperige stadje Monroeville in de zoektocht naar een meer sprookjesachtig leven.

Helaas heeft de nieuwe stad een hele andere set met regels en door de burgemeester voelt Giselle zich niet thuis. In haar frustratie gebruikt Giselle de magie van haar thuisplaats Andalasia waarbij ze per ongeluk de hele stad verandert in een sprookje en het toekomstige geluk van haar familie in gevaar brengt. Nu is Giselle in een race tegen de klok om de spreuk ongedaan te maken en uit te vinden wat nog lang en gelukkig echt betekent voor haar en haar familie.

Cast en crew:

In ‘Disenchanted’ keren Amy Adams, Patrick Dempsey, Idina Menzel en James Marsden terug in hun rollen uit ‘Enchanted (2007). Er zijn ook een paar nieuwe acteurs te bewonderen, zoals Maya Rudolph, Yvette Nicole Brown, Jayma Mays en Gabriella Baldacchino.

‘Disenchanted’ is geregisseerd door Adam Shankman (‘Hairspray’ en ‘Hocus Pocus 2’) en bevat nieuwe muziek van niemand minder dan Alan Menken en Stephen Schwartz, die beiden een hele waslijst aan Disney-films van muziek hebben voorzien.

‘Disenchanted’ is vanaf vrijdag 18 november te zien op Disney Plus.