Disney bestelt twee nieuwe ‘Miraculous’ animatiefilms

Miraculous-Ladybug-Disney-Plus-

Disney heeft twee nieuwe ‘Miraculous’-films besteld voor Disney Plus en Disney Channel. Het gaat om ‘Miraculous World: New York – United HeroeZ’ en ‘Miraculous World: Shanghai – Lady Dragon.

Klik hier om je voor slechts € 6,99 per maand (op ieder moment opzegbaar) of € 69,99 per jaar (2 maanden gratis!) te abonneren op Disney Plus. Je kan hiervoor ook op de onderstaande Disney-banner klikken.

Beide films zijn gemaakt door ZAG animatiestudio en geproduceerd door ZAG en ON Kids & Family. Thomas Astruc, die als regisseur ook achter het succes van de ‘Miraculous’ serie zit en waarvan seizoen 1 en 2 al op Disney Plus te vinden zijn, zal opnieuw de regie in handen nemen. Met de films heeft Disney zich eveneens de globale rechten van beiden films toegeëigend, op Brazilië en China na.

“Met onze twee nieuwe films breiden we de wereld van ‘Miraculous’ uit als nooit tevoren. Terwijl Ladybug en Cat Noir New York en Shanghai verkennen en nieuwe superhelden ontmoeten, moeten zij verraderlijke schurken uit de weg ruimen, ver van hun vertrouwde thuisstad Parijs”, aldus Jeremy Zag, oprichter en CEO van ZAG.

De releasedatum van ‘Miraculous World: New York – United HeroeZ’ en ‘Miraculous World: Shanghai – Lady Dragon is nog niet bekend gemaakt.

disney plus, miraculous, new york
De nieuwe filmposter voor ‘Miraculous World: New York – United HeroeZ’.

Animatiefilm

Naast de nieuwe series zal er ook een volledige animatiefilm van ‘Miraculous’ verschijnen. De film heeft volgens Variety een budget van 60 miljoen dollar (een dikke 50 miljoen euro) en moet in de herfst van 2021 of het eerste kwartaal van 2022 verschijnen.

‘Miraculous’ heeft inmiddels meer dan 15 biljoen YouTube views te pakken. Ook de merchandise is wereldwijd razend populair, met 150 miljoen verkochte artikelen in de afgelopen drie jaar volgens.