Disney en Pixar delen eerste foto van nieuwe film ‘Luca’

luca, pixar, disney 30 juli 2020-

Disney en Pixar hebben een nieuwe film aangekondigd: ‘Luca’. ‘Luca’ is een coming-of-ageverhaal dat zich afspeelt in Italië. De animatiestudio deelt ook direct de eerste foto.

Klik hier om je voor slechts € 6,99 per maand (op ieder moment opzegbaar) of € 69,99 per jaar (2 maanden gratis!) te abonneren op Disney Plus. Je kan hiervoor ook op de onderstaande Disney-banner klikken.

Disney maakte de eerste details over de film bekend nadat online over het project was gespeculeerd.

De film speelt zich af in de Italiaanse Rivièra, waar Luca woonachtig is en met zijn beste vriend een onvergetelijke zomer beleefd gevuld met ijs, pasta en ritjes op de scooter. Maar het plezier en de vriendschap wordt bedreigd door een diep bewaard geheim, Luca is een zeemonster uit een andere wereld.

Persoonlijk

De film wordt geregisseerd door de talentvolle Enrico Casarosa (La Luna), de sinds 2017 deelt uitmaakt van de Pixar Brain Trust, de creatieve adviesraad van de animatiestudio. Casarosa werkt eerder mee aan Cars, Ratatouille, Up, The Good Dinosaur, Coco en Incredibles 2. ‘Luca’ wordt geproduceerd door Andrea Warren (Lava en Cars 3).

“Dit is een zeer persoonlijk verhaal voor mij. Niet alleen omdat het zich afspeelt aan de Italiaanse Rivièra waar ik ben opgegroeid, maar ook omdat de kern van deze film draait om vriendschap. Jeugdvriendschappen leggen vaak de basis voor wie men wil zijn als persoon en deze banden zullen centraal staan in het verhaal van Luca”, aldus regisseur Enrico Casarosa. “Naast de schoonheid en de charmes van de Italiaanse kust, zal onze film een onvergetelijk zomeravontuur brengen dat Luca zeker zal veranderen.”

pixar, luca, disney
De eerste afbeelding uit ‘Luca’ laat de Italiaanse Rivièra zien, met ogenschijnlijk Luca en zijn beste vriend die van een klif afspringen.

Bioscoop

‘Luca’ draait naar verwachting vanaf 18 juni 2021 in de bioscoop. Maar zo lang hoeven we gelukkig niet te wachten op een nieuwe film van Pixar. Na de zeer goed ontvangen ‘Onward’, die op 4 maart in première ging, kunnen we vanaf 20 november alweer van ‘Soul’ gaan genieten in de bioscoop.