Disney en Pixar’s ‘Soul’ nu te zien op Disney Plus

disney plus, soul, disney+, dec 2020

We hebben er zes maanden langer op moeten wachten, maar vandaar is het dan eindelijk zover! De nieuwste Disney en Pixar-film ‘Soul’ is vanaf vandaag zonder extra kosten te zien op Disney Plus in Nederland.

Om ‘Soul’ te kunnen zien heb je vanzelfsprekend een Disney Plus-abonnement nodig. Klik hier om je voor slechts € 6,99 per maand (op ieder moment opzegbaar) of € 69,99 per jaar (2 maanden gratis!) te abonneren op Disney Plus. Of klik hiervoor op onderstaande Soul-banner. Ben je al een Disneyplusser? Klik dan hier om ‘Soul’ direct te kijken.

Let op! Vanaf 23 februari 2021 voert Disney een prijswijziging door en kosten deze abonnementen € 89.99 per jaar en € 8.99 per maand. Grote voordeel hiervan is dat Star dan op je account geactiveerd wordt en je extra content krijgt van andere Disney-merken, zoals ABC, FX, Freeform, Searchlight, 20th Century Studios en Hulu Originals. Was je dus van plan een jaarabonnement af te sluiten? Dan is het aan te raden om dit voor 23 februari 2021 te doen.

disney plus, soul, promo poster

Disney Plus

‘Soul’ zou aanvankelijk op 19 juni in de bioscoop verschijnen, maar werd door het coronavirus en het daardoor sluiten van de bioscopen uitgesteld naar 25 november. Op 9 oktober liet Disney weten dat de animatiefilm niet in de bioscoop te zien zal zijn en op 25 december (1e Kerstdag) een streamingrelease op Disney Plus krijgt. In landen waar Disney Plus niet beschikbaar is verschijnt ‘Soul’ wel in de bioscoop, zoals in China.

Zwarte stemmencast

‘Soul’ is de eerste film voor Pixar met een overwegend zwarte stemmencast, waaronder Jamie Foxx, Questlove, Daveed Diggs, Phylicia Rashad, Angela Bassett en Richard Ayoade. Voor de Nederlandse versie zijn de stemmen ingesproken door onder andere Kenny B, Ryanne van Dorst, Jacqueline Govaerts en Glennis Grace.

Plot

Wat maakt jou precies…JOU? Muziekleraar Joe Gardner (Jamie Foxx/Kenny B) krijgt de kans om in de beste jazzclub van de stad te spelen, maar door een ongelukkige val belandt hij vanuit de straten van New York in Het Grote Hiervoor, de plek waar nieuwe zielen hun persoonlijkheid, eigenaardigheden en interesses krijgen voordat ze op aarde komen.

Vastbesloten om terug te keren naar zijn leven, vormt Joe een team met 22 (stem van Tina Fey/Jacqueline Govaerts), die niet kan begrijpen wat er leuk zou zijn aan het leven als mens. Terwijl Joe wanhopig probeert om 22 duidelijk te maken wat er zo mooi aan het leven is, vindt hij het antwoord op een paar belangrijke levensvragen.

Zie hieronder de trailers van ‘Soul’.