Disney en Pixar’s ‘Turning Red’ vanaf 11 maart op Disney Plus

turning red, disney plus, disney+-

Vanaf aanstaande vrijdag 11 maart kan je op Disney Plus gaan genieten van de nieuwe Disney-film ‘Turning Red’. Vanaf 09:00 uur is de films te zien op de service.  Maar waar gaat de film eigenlijk over?

Disney Plus kost 8,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 89,99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Disney-banners.

In dit artikel:

Verhaal

‘Turning Red’ focust zich op Mei Lee (Rosalie Chiang), een zelfverzekerd en ietwat onhandig 13-jarig meisje, die in tweestrijd staat tussen haar moeders plichtsgetrouwe dochter blijven en de chaos volgen van jongvolwassen zijn.

Haar beschermende, zo niet enigszins verstikkende moeder, Ming (Sandra Oh), is nooit ver van haar dochter verwijderd. Een lastige realiteit voor de tiener. En alsof de veranderingen in haar interesses, relaties en lichaam niet genoeg zijn, verandert ze wanneer ze te opgewonden raakt (wat nogal vaak voorkomt) met een ‘poef’ in een gigantische rode panda.

‘Turning Red’ is geregisseerd door Academy Award® winnaar Domee Shi (Pixar short ‘Bao’) en geproduceerd door Lindsey Collins (oa ‘WALL-E’, ‘Finding Nemo’ en ‘Hercules’).

Reviews

De reviews van ‘Turning Red’ zijn zeer zeer positief te noemen. Hieronder een greep uit wat wij online voorbij zagen komen.

Een verhaal over magische transformatie als metafoor voor persoonlijke en culturele verandering, Turning Red (van Bao-regisseur Domee Shi) is Pixars grappigste en meest fantasierijke film in jaren. Het vangt de wilde energie van de adolescentie, gebruikt popsterren als een tijdloos venster op de puberteit en vertelt een verhaal over vriendschap en familie op de meest heerlijke kindvriendelijke manier.” IGN.com.

“Turning Red’ vertegenwoordigt een nieuwe verandering ten opzichte van de traditionele Pixar-films, waarbij de ietwat oubollige nostalgie van ‘Toy Story’ en ‘Cars’ wordt ingeruild voor een Y2K millennial-mentaliteit.” Variety.com.

“Turning Red celebrates awkward teen life in spectacular fashion.” Polygon.com.

Zie hieronder de trailer.