Disney-films gemiddeld na 7 maanden op Disney Plus te zien (schema)

frozen 2. dumbo, lion king, aladdin, toy story 4, disney plus
Beeld: Disney.

Disney-films zullen gemiddeld zeven maanden na de bioscooprelease op Disney Plus verschijnen. Dat laat Agnes Chu, de Vice President Content van Disney, weten.

De keus of een film direct naar de streamingsdienst Disney Plus gaat of niet is onder andere afhankelijk van de budgetten en of een film geschikt is voor een tour door alle bioscopen. “Er zijn films die het heel goed doen in de bioscopen en die een groot scherm vereisen”, aldus Chu.

Feit is dat Disney enorme inkomsten delft uit de bioscopen. Het mediabedrijf maakte in juli bekend dat het voor het jaar 2019 een recordbedrag van 7.67 miljard dollar heeft verdiend aan de box-office. En destijds waren we nog maar halverwege het jaar. De opbrengsten kwamen vooral uit de films Avengers Endgame (versloeg Avatar), Captain Marvel, The Lion King, Aladdin en Toy Story 4. Dumbo was voor Disney de enige financiële teleurstelling.

Disney Plus

Voor de Disney-films die geschikt zijn voor de bioscopen is de ‘House of Mouse’ echter niet van plan om zijn releaseschema’s aan te passen. Dit betekent kort gezegd bioscoop, winkel, Disney Plus. De films komen nadat ze de bioscopen hebben verlaten eerst nog een periode in de winkels te liggen. Een Disney-film zal daarom gemiddeld na minimaal zeven maanden op Disney Plus verschijnen.

Dit schema zien we inderdaad terug bij de content van Disney. Zo kwam Dumbo in maart van dit jaar uit en verschijnt de film op 12 november (bij de lancering) op Disney Plus. Avengers Endgame kwam in april uit wordt op 11 december toegevoegd aan de streamingstdienst. Captain Marvel schitterde in februari op het witte doek en was op 12 oktober al op Disney Plus te zien voor de Nederlanders die de streamingsdienst aan het testen zijn.

Als Disney deze strategie blijft hanteren zouden we nieuwe Disney-films op de volgende data kunnen verwachten op Disney Plus:

  • Aladdin – december 2019/januari 2020
  • Toy Story 4 – januari/februari 2020
  • The Lion King – februari/maart 2020
  • Maleficent: Mistress Of Evil – mei/juni 2020
  • Frozen 2 – juni/juli 2020
  • Star Wars: The Rise Of Skywalker – juli 2020

Disney heeft zelf nooit een officieel schema naar buiten gebracht omtrent zijn releases, dus houd er rekening mee dat films ook eerder of later naar Disney Plus kunnen komen.

De lange wachtperiodes geldt uiteraard niet voor de Disney’s Original content, waaronder films, series en shows. Deze titels zullen direct op Disney Plus te bekijken zijn.

Meer weten over wat Disney Plus allemaal te bieden heeft? Bekijk hier het volledige aanbod, hier de beste films en series en zie hier alle nieuwe titels die onderweg zijn naar Disney Plus.

 

Bron: Hollywood Reporter.