Disney-films ‘Pinokkio’, ‘Peter Pan’ en ‘Cruella’ mogelijk direct naar Disney Plus

cruella, disney plus, disney+

De coronasvirus heeft al voor veel verrassingen gezorgd op Disney Plus en het lijkt er sterk op dat er nog meer in het vat zit. Deadline weet namelijk te melden dat Disney overweegt om ‘Cruella’, ‘Pinokkio’ en ‘Peter Pan’ een streamingrelease op Disney Plus te geven en dus de bioscopen zal gaan overslaan.

‘Cruella’, met in de hoofdrollen Emma Stone and Emma Thompson, zou aankomende Kerst te zien zijn in de bioscoop. De live action-film werd later uitgesteld naar 29 mei 2021.

De Robert Zemeckis-geregisseerde live action-film ‘Pinokkio’, met Tom Hanks in de hoofdrol als Geppetto, heeft nog geen releasedate.

De live action versie van Peter Pan, genaamd ‘Peter Pan & Wendy’, heeft eveneens nog geen releasedate. Wel is duidelijk dat David Lowery, die eerder ‘Pete’s Dragon’ voor zijn rekening nam, de film gaat regisseren. Grown-ish-ster Yara Shahidi kruipt in de huid van elfje Tinkelbel. In maart 2021 zal in Nieuw-Zeeland gestart worden met de opnames.

Er is nog geen beslissing genomen door Disney, maar er wordt druk overleg gepleegd over welke weg men wil gaan bewandelen met deze drie films. Ook is het nog onduidelijk of de titels dan via VIP-toegang (zoals ‘Mulan’) te zien zullen zijn op Disney Plus of dat deze te streamen zijn zonder extra kosten. Zodra er meer bekend is lees je dat uiteraard hier.

Disney Plus focus

Disney heeft recent aangekondigd dat het vol in gaat zetten op Disney Plus, dat inmiddels per november 2020 73,7 miljoen betalende abonnees heeft. Dit was in augustus 2020 nog 60,5 miljoen. Een zeer sterke groei dus. Disney ziet het aantal betalende abonnees graag nog meer omhoog gaan. Mede daarom worden en grote titels eerder naar Disney Plus gehaald, zoals eerder ‘Mulan’ en volgende maand ‘Soul’. De Star Wars spin-off ‘The Mandalorian’ is ook zeer populair en legt het mediabedrijf ook geen windeieren voor wat betreft nieuwe abonnees.

Op 10 december is de Disney Investor Day. Hier zal Disney een aantal grote aankondigingen gaan doen met betrekking tot de toekomst van Disney Plus.