Disney gaat musical ‘Once On This Island’ verfilmen voor Disney Plus

once on this island, disney plus

Na het mega succesverhaal van Hamilton heeft Disney de Broadway-musical smaak te pakken. Na het gerucht dat ‘Aladdin’ naar Disney Plus komt, meldt  The Hollywood Reporter dat de ‘House of Mouse’ de Broadway-musical ‘Once On This Island’ gaat verfilmen voor de streamingdienst. 

Klik hier om je voor slechts € 6,99 per maand (op ieder moment opzegbaar) of € 69,99 per jaar (2 maanden gratis!) te abonneren op Disney Plus. Je kan hiervoor ook op de onderstaande Disney-banner klikken.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

‘Once On This Island’ is gebaseerd op de roman ‘My Love, My Love, or The Peasant Girl’ uit 1985 van Rosa Guy.

Volgens de entertainmentwebsite gaat het om een live-action film, die wordt geschreven door Jocelyn Bioh (oa School Girls: Or, The African Mean Girls Play, Russian Doll en Ben is Back) en geregisseerd wordt door Wanuri Kahiu (Rafiki). Marc Platt (oa Legally blond, La La Land, Mary Poppins Returns en Aladdin) gaat het geheel produceren. Meer informatie over de verfilming is er op dit moment nog niet.

Plot

De musical gaat over een zwarte vrouw, Ti Moune, een onverschrokken boerenmeisje dat verliefd wordt op een rijke lichter gekleurde jongen aan de andere kant van een eiland op de Franse Antillen. Wanneer hun verdeelde culturen hen uit elkaar houden, wordt Ti Moune geleid door de machtige eilandgoden Erzulie, Asaka, Papa Ge en Agwe, op een opmerkelijke zoektocht om zich te herenigen met de man die haar hart heeft veroverd.

‘Once On This Island’ speelde in de jaren ’90 op Broadway. De musical keerde in 2017 op dit imposante toneel terug en won in 2018 de Tony Award voor ‘Best Revival of a Musical’.

Wordt dus ongetwijfeld vervolgd!

Zie hieronder een foto en video van ‘Once On This Island’.

once on this island, disney plus-