Disney+ heeft er 7 miljoen nieuwe abonnees bij

Disney Plus
© Disney

Disney+ heeft een opmerkelijke comeback gemaakt met een sterke abonneegroei en aanzienlijk minder verliezen.

In het laatste kwartaal van 2023 heeft Disney+ bijna zeven miljoen nieuwe abonnees verwelkomd. Met deze groei komt het totale aantal abonnees uit op een indrukwekkende 150,2 miljoen, inclusief Disney+ Hotstar. Deze cijfers tonen aan dat de streamingdienst steeds populairder wordt, vooral in Aziatische landen zoals India, Thailand, Maleisië en Indonesië.

Een jaar van groei

Dit is het eerste jaar dat het aantal abonnees van Disney+ is toegenomen, een welkome verandering voor Disney na de daling van het vorige jaar. De piek van 164,2 miljoen abonnees in het derde kwartaal van 2022 is nog niet overtroffen, maar Disney+ heeft met 112,6 miljoen ‘core’-abonnees wel een record behaalt afgelopen kwartaal.

Disney heeft ook aanzienlijk minder verlies gerapporteerd. Disney’s diverse streamingsdiensten leden in het laatste kwartaal 420 miljoen dollar verlies, wat een aanzienlijke daling is vergeleken met het verlies van 1,47 miljard dollar een jaar eerder.

De positieve trend is te danken aan meerdere factoren. Ten eerste is er de groei in abonnees bij zowel Disney+ als Hulu in de Verenigde Staten. Daarnaast heeft de recente verhoging van de abonnementsprijzen ook bijgedragen. Een andere belangrijke factor is de toename in advertentie-inkomsten, met een gemiddelde omzet van 7,50 dollar per Amerikaanse abonnee. Opmerkelijk is dat nu ongeveer de helft van de Amerikaanse abonnees een abonnement met advertenties heeft.

Toekomstplannen

Disney is ook gestart met een abonnement met advertenties in verschillende Europese landen, al moet de Benelux nog even wachten. De verwachtingen zijn hooggespannen: Disney voorspelt winst met zijn streamingsdiensten in het vierde kwartaal van 2024.

Met deze recente ontwikkelingen lijkt Disney+ klaar om zijn positie in de streamingwereld te versterken en misschien zelfs de markt te leiden. Het is een spannende tijd voor zowel Disney als zijn abonnees!

Ben je geïnteresseerd in Disney+? Bekijk dan ook vooral het volledige aanbod van Disney+.

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.