Disney kondigt Black Panther-serie ‘Kingdom of Wakanda’ aan

kingdom of wakanda, marvel, disney plus, disney+

Disney heeft een nieuwe Marvel-titel aangekondigd voor Disney Plus. Het gaat om een ‘Black Panther’ spin-off live-action serie: ‘Kingdom Of Wakanda’. Dit schrijft Variety.

Disney is hiervoor een vijfjarige samenwerking aangegaan met Black Panther-regisseur Ryan Coogler en diens bedrijf Proximity Media. De deal bevat meerdere toekomstige televisieprojecten.

“Ryan Coogler is een bijzondere verhalenverteller wiens visie en bereik hem tot een van de opvallendste filmmakers van zijn generatie hebben gemaakt”, aldus Disney-topman Bob Iger.

‘Kingdom Of Wakanda’ speelt zich af in het fictionele Afrikaanse land Wakanda, bekend uit de ‘Black Panther’-film. Coogler werkt op dit moment aan het vervolg van de hitfilm, die wereldwijd zo’n 1,35 miljard dollar (1,1 miljard euro) ophaalde.

In augustus 2020 moesten we afscheid nemen van Chadwick Boseman (T’Challa/Black Panther). De hoofdrolspeler overleed aan darmkanker.

Marvel

Disney is met ‘WandaVision’ begonnen aan een aardige waslijst aan Marvel-series die op Disney Plus zullen verschijnen. Volgende maand start ‘The Falcon and The Winter Soldier’, gevolgd door ‘Loki’ in mei. Daarna staat ‘Hawkeye’, ‘Ms. Marvel’ en de animatieserie ‘What If…?’ op het programma.