Disney kondigt nieuwe datums aan voor ‘Soul’ en ‘Raya and the Last Dragon’

soul, disney pixar 13 april 2020

Na ‘Mulan’ en ‘Jungle Cruise’ heeft Disney opnieuw films uitgesteld in verband met het coronavirus. Het gaat om Disney en Pixar’s ‘Soul’ en ‘Raya and the Last Dragon’, een film van Walt Disney Animation Studios.

‘Soul’ stond 19 juni op de agenda als bioscooprelease, maar heeft 20 november als nieuwe datum gekregen. ‘Raya and the Last Dragon’, die op 25 november gepland stond, is verschoven naar 12 maart 2021. Met het aankondigen van de nieuwe datums wordt duidelijk dat ‘Soul’ niet eerder naar Disney Plus komt en dat Disney de film absoluut voor de bioscoop wil bewaren.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

‘Soul’

Disney en Pixar slaan de handen ineens voor het aanstekelijke ‘Soul’. ‘Soul’ introduceert Joe Gardner (stem Jamie Foxx), een bandleraar op de middelbare school die maar een echte passie heeft: het spelen van Jazzmuziek. Net op het moment dat Joe zijn droom lijkt uit te gaan komen, wordt hij door een onverwachtse misstap opnieuw gedwongen om zichzelf de vraag te stellen wat werkelijk belangrijk voor hem is in het leven. Dit komt allemaal door Joe’s ontmoeting met 22, een ziel die denkt dat er meer is tussen hemel en aarde.

‘Raya And The Last Dragon’

‘Raya and the Last Dragon’ wordt de 59e film van Walt Disney Animation Studios. De film wordt geregisseerd door Paul Briggs en Dean Wellins en mede geregisseerd door John Ripa.

De film speelt zich af in een land genaamd Kumandra, waar vijf verschillende clans het Land van de Draak vormen. De draken zijn echter al lang verdwenen en Kumandra is binnengevallen door een duistere sinistere kracht. Raya is een eenzame krijger die een zoektocht start om haar wereld te redden en is vastbesloten om de laatste draak te vinden die volgens haar de macht heeft om Kumandra te redden.