Disney kondigt nieuwe exclusieve titels aan voor Disney Plus

marvel 616, disney plus-
Beeld: Disney.

Disney heeft gisteren tijdens de International Documentary Association enkele nieuwe titels voor Disney Plus bekendgemaakt. Het mediabedrijf laat weten dat het onder andere werkt een ‘untitled Mickey Mouse documentary’. Wat zit er allemaal aan te komen? 

De ‘Untitled Mickey Mouse documentary’ wordt geproduceerd door de award-winnende Morgan Neville (Won’t You Be My Neighbor? en 20 Feet From Stardom) en geregisseerd door Jeff Malmberg (Marwencol en Shangri-la).

“De film zal de diepere betekenis van Mickey ontrafelen en de kern raken van wat zijn culturele impact op ons en onze wereld is. De documentaire van Tremolo en Lincoln Square Productions zal ernaar streven om de definitieve analyse van Mickey als cultureel icoon te laten zien”, aldus Disney in een persbericht.

‘Howard’

Disney liet ook weten dat het de wereldwijde distributierechten heeft verworven voor de veelgeprezen documentaire ‘Howard’. De documentaire is geregisseerd door Don Hahn en vertelt het verhaal van Howard Ashman, de briljante tekstschrijver achter Disney-klassiekers zoals ‘Aladdin’, ‘Belle en het Beest en ‘De kleine Zeemeermin. Ook is hij de maker van musicals, waaronder ‘Little Shop of Horrors’.

‘Howard’ zal in 2020 exclusief op Disney Plus te zien zijn.

People & Places

‘People & Places’ is een gouwe ouwe award-winnende documentaireserie geproduceerd door Walt Disney tussen 1953 en 1960. De film richt zich op real-life verhalen van buitengewone mensen en plaatsen over de hele wereld die het Disney-ethos belichamen. Dit alles gezien door de ogen van opkomende en gevestigde filmmakers.

‘Science Fair’

‘Science Fair’ is een documentaire van National Geographic uit 2018 die in première ging op het Sundance Film Festival in hetzelfde jaar. De documentaire won de eerste Festival Favorite Award. ‘Science Fair’ volgt het leven van 9 tieners die zich voorbereiden op de Intel International Science and Engineering Fair.

Science Fair zal exclusief op Disney Plus te zien zijn.

‘Wolfgang’

Ook de titel ‘Wolfgang’ behoort tot de nieuwe aankondigingen van Disney op Disney Plus. Wolfgang is een intiem filmportret geregisseerd door David Gelb (Jiro Dreams of Sushi) en volgt het leven en werk van de wereldberoemde Australisch-Amerikaanse chef-kok Wolfgang Puck.

‘Marvel’s 616’

‘Marvel 616’ is een anthologie-documentaireserie die de overeenkomst onderzoekt tussen de legendarische Marvel-verhalen, personages en makers en de werkelijkheid in ons dagelijks leven. Dit alles door de ogen van verschillende filmmakers. Elke aflevering zal inzoomen op ‘de rijke, historische, culturele en maatschappelijke context die onlosmakelijk is verbonden met verhalen over het Marvel Universum.’

Ook Marvel 616 zal in 2020 exclusief te streamen zijn op Disney Plus.

Bekijk hier welke nieuwe films en series er aan komen op Disney Plus. Check hier het volledige aanbod van de streamingsdienst.