Disney kondigt Pixar Special aan op Disney Plus Day

Aanstaande vrijdag 12 november is het Disney Plus Day en viert de streamingdienst zijn tweejarige bestaan. Er is een volledig programma aangekondigd voor deze dag en een van de titels is de ‘Pixar 2021 Disney Plus Day Special’. Maar wat kunnen we daarvan verwachten?

In de ‘Pixar 2021 Disney Plus Day Special’ neemt filmregisseur en scenarioschrijver van Pixar Animation Studios Peter Docter (‘Monsters Inc’ en ‘Up’) je persoonlijk mee naar de Pixar Studio. Hij zal je laten zien wat voor titels er allemaal aan zitten te komen, zoals een nieuwe ‘Cars’ serie, Pixar’s eerste lange animatieserie ‘Win or Lose’ en behind the scene-beelden van de aankomende bioscoopfilms ‘Turning Red’ en ‘Lightyear’ die in 2022 naar de Nederlandse filmzalen komen. De special verschijnt op 12 november om 17:00 uur op Disney Plus in Nederland.

Disney is jarig dus trakteert! Van 8 tot en met 14 november is er daarom een actie gaande en kijk je één maand Disney Plus voor maar € 1,99. Klik hier om direct gebruik te maken van de aanbieding of klik op onder of bovenstaande Disney-banners. 

Dit weten we over bovengenoemde Pixar-titels:

‘Turning Red’

Disney en Pixars Turning Red focust zich op Mei Lee (Rosalie Chiang), een zelfverzekerd, ietwat onhandig 13-jarig meisje, die in tweestrijd staat tussen haar moeders plichtsgetrouwe dochter blijven en de chaos volgen van jongvolwassen zijn. Haar beschermende, zo niet enigszins verstikkende moeder, Ming (Sandra Oh), is nooit ver van haar dochter verwijderd – een lastige realiteit voor de tiener. En alsof de veranderingen in haar interesses, relaties en lichaam niet genoeg zijn, verandert ze wanneer ze te opgewonden raakt (wat praktisch Altijd is), plotseling, ‘poef’ in een gigantische rode panda! Geregisseerd door Academy Award® winnaar Domee Shi (Pixar short “Bao”) en geproduceerd door Lindsey Collins.

‘Turning Red’ op 11 maart 2022 in de bioscoop verschijnen.

disney, turning red

‘Lightyear’

‘Lightyear’ is een sci-fi actie-avontuur en het definitieve oorsprongsverhaal van Buzz Lightyear. De film gaat echter niet over het speelgoed, maar over de menselijke Space Ranger die uiteindelijk de held wordt zoals we hem vandaag de dag kennen uit de ‘Toy Story’-films. ‘Lightyear’ laat zien hoe een jonge testpiloot uiteindelijk een Space Ranger wordt. Chris Evans (Captain America) spreekt de stem in van Buzz en dus niet Tim Allen, die de stem inspreekt in de ‘Toy Story’-films.

Lightyear wordt geregisseerd door Angus MacLane (‘Finding Dory’ en ‘Toy Story of Terror’) en geproduceerd door Galyn Susman (‘Ratatouille’ en ‘Toy Story 4’).

‘Lightyear’ verschijnt op 15 juni 2022 in de bioscoop verschijnen.

disney, lightyear

‘Cars’

‘Cars’ is een geheel nieuwe animatieserie die Lightning McQueen en zijn beste vriend Mater volgt op een roadtrip. De afleveringen zijn gevuld met veel leuke nieuwe personages, fantasierijke bestemmingen en oude vrienden die onderweg inchecken. De serie is geschreven door Steve Purcell (‘Car’ en ‘Brave’) en geproduceerd door Marc Sondheimer (‘piper’ en ‘Coco’) .

‘Cars’ zal in de herfst van 2022 op Disney Plus verschijnen.

'Win or Lose'

‘Win or Lose’

‘Win or Lose’ volgt een softbalteam op de middelbare school in de week voorafgaand aan hun kampioenswedstrijd. De animatieserie is een komedie over liefde, rivaliteit en de uitdagingen waarmee we allemaal worden geconfronteerd in onze strijd om te winnen in het leven. Elke aflevering van 20 minuten belicht het perspectief van een nieuwe personage en onderzoekt de consequenties van slechte keuzes, op en buiten het veld.

‘Win or Lose’ is geschreven en geregisseerd door Carrie Hobson (‘Toy Story’ en ‘Luca’) en Michael Yates (‘Toy Story’ en ‘Soul’) en geproduceerd door David Lally (‘Coco’ en ‘Monsters University’).

‘Win or Lose’ verschijnt in 2023 op Disney Plus.

win or lose, pixar, disney plus, disney+