Disney kondigt releasedatum Feyenoord-serie op Disney Plus aan

dat ene woord feyenoord serie, disney plus, disney+-f

Disney heeft officieel de releasedatum aangekondigd van de nieuwe Feyenoord-serie op Disney Plus Star. De eerste aflevering van ‘De Ene Woord: Feyenoord’ is vanaf woensdag 1 september te streamen op de service. Zie de nieuwe pakkende trailer onderaan dit artikel.

Dit is de eerste Nederlandse Star Original van Disney. Star is een nieuw merk van Disney Plus waarop vanaf 23 februari oudere series en films, maar ook veel nieuwe originele producties te zien zijn.

Klik hier om je voor slechts € 8,99 per maand (op ieder moment opzegbaar) of € 89,99 per jaar (2 maanden gratis!) te abonneren op Disney Plus. Dit is uiteraard inclusief de recente uitbreiding van Disney Plus Star. Je kan hiervoor ook op de onder en bovenstaande Disney-banner klikken.

Volledige toegang

Feyenoord en Disney zijn vorig jaar een samenwerking gestart voor een speciale Feyenoord-serie, genaamd ‘Dat Ene Woord: Feyenoord’. De serie, die is geproduceerd door het Nederlandse Lusus Media in samenwerking met ESPN, bestaat uit 9 afleveringen van vijftig minuten en geeft een inkijk in en om de stadionclub met Dick Advocaat aan het roer.

Disney heeft volledige toegang tot alle ruimtes in en om De Kuip gekregen, ook in de kleedkamer. Het is de bedoeling dat de club supporters op deze manier een inkijkje geeft in de dagelijkse beslommeringen bij Feyenoord.

Het is niet duidelijk of alle 9 afleveringen in een keer op Disney Plus Star verschijnen of dat er elke woensdag een nieuwe episode verschijnt. In dat laatste geval, en daar gaan wij zelf vanuit, zal het uitzendschema er als volgt uit gaan zien.

Uitzendschema ‘Dat Ene Woord: Feyenoord’.

Aflevering 1 – 1 september
Aflevering 2 – 8 september
Aflevering 3 – 15 september
Aflevering 4 – 22 september
Aflevering 5 – 29 september
Aflevering 6 – 6 oktober
Aflevering 7 – 13 oktober
Aflevering 8 – 20 oktober
Aflevering 9 – 27 oktober

feyenoord dat ene woord, splashscreen, disney plus, disney+
Het splashscreen van ‘Dat Ene Woord: Feyenoord’ op Disney Plus, die al is toegevoegd op de streamingservice.

Ambitie

“Dit past perfect bij onze ambitie om de uitstraling en impact van Feyenoord te vergroten“, stelt commercieel directeur Joris van Dijk van Feyenoord.

“Wij willen een open en transparante club zijn en dit is daarvan het ultieme bewijs. Het is voor ons een belangrijke stap om samen met een internationale partner als Disney al onze supporters een unieke blik op het reilen en zeilen van onze prachtige club te kunnen geven.”

3 miljoen euro

Naar verluidt krijgt Feyenoord zo’n 3 miljoen euro van Disney voor de productie. De stadionclub is niet de eerste die de deuren opent voor een streamingdienst. Netflix kwam in 2018 met een documentaire rondom Sunderland, genaamd ‘Til I Die’ en vorig jaar kwam Prime met ‘All or Nothing: Tottenham Hotspur’ uit.

Zie hieronder de trailer van ‘De Ene Woord: Feyenoord’.

Zie hieronder de korte aankondiging van Disney voor ‘Dat Ene Woord: Feyenoord’ op Twitter.