Disney kondigt releasedatums van 9 nieuwe Disney Plus-series aan (overzicht)

disney plus aankondigingen, 24 feb 2021

Disney timmert flink aan de weg en de zomer ziet er dan ook rooskleurig uit voor Disneyplussers. Na de toevoeging van Star op 23 februari heeft de Huismuis vandaag de premièredatums van 8 nieuwe Disney Plus-series aangekondigd in de maanden april, mei, juni en juli.

Het gaat om onderstaande Disney Plus-series, die vervolgens stuk voor stuk uitgelicht worden.

  • ‘Big Shot’
  • ‘Star Wars: The Bad Batch’
  • ‘High School Musical: The Musical (seizoen 2)
  • Marvel: ‘Loki’
  • Zenimation (seizoen 2)
  • ‘The Mysterious Benedict Society’
  • ‘Monsters at Work’
  • ‘Turner & Hooch’
  • ‘Chip ‘N’ Dale: Park Life’

April

‘Big Shot’ (16 april)

‘Big Shot’ vertelt het verhaal van de temperamentvolle universiteitsbasketbalcoach Marvyn Korn (John Stamos van Full House), die wordt ontslagen en een baan als docent en coach moet aannemen op een elite privéschool voor meisjes. De assistent-coach daar is de altijd goed gehumeurde en nuchtere Holly (Jessalyn Sarah Gilsig van Vikings). Door te leren hoe hij contact kan maken met zijn meiden, begint Marvyn te groeien tot de persoon die hij altijd al hoopte te zijn. De meisjes leren zichzelf serieuzer te nemen, zowel op als naast het veld.

De serie is geschreven en geproduceerd door David E. Kelley (‘Ally McBeal’ en ‘The Practice’)

big shot, disney plus

 

Mei

‘Star Wars: The Bad Batch’ (4 mei)

‘Star Wars: The Bad Batch’ volgt een groep elite en experimentele clones van de ‘Bad Batch’ (voor het eerst geïntroduceerd in ‘The Clone Wars’). Zij zullen hun weg moeten vinden in een snel veranderend universum, in de nasleep van de Clone War. Leden van de Bad Batch, een unieke groep clones die genetisch verschillen van hun broers uit het Clone Leger, hebben allemaal unieke en uitzonderlijke vaardigheden die ze buitengewoon effectieve soldaten maken. Na het Clone War tijdperk zullen zij spannende huurlingenmissies uitvoeren, terwijl ze hun best moeten doen om te overleven en een nieuw doel te vinden.

De première is op 4 mei (Star Wars Day) te zien. De tweede episode volgt drie dagen later op vrijdag 7 mei. Vervolgens verschijnt er elke vrijdag een nieuwe aflevering.

‘High School Musical: The Musical – seizoen 2 (14 mei)

De musical die de cast in seizoen 2 zal spelen is de geliefde Disney-klassieker Belle en het Beest.

Juni

‘Loki’ (11 juni)

Nieuwe Marvel-serie met Tom Hiddleston als Loki, die terugkeert als de God van het Onheil. Het plot voor Loki is nog onduidelijk, behalve dat de serie zich afspeelt na de evenementen van Avengers: Endgame.

‘Loki’ bestaat uit 6 afleveringen.

Vanaf 19 maart gaat er eerst een andere Marvel-serie van start op Disney Plus, ‘The Falcon And The Winter Soldier’.

‘Zenimation’ – seizoen 2 (11 juni)

Kom tot rust, ontspan en verfris je zintuigen met een momentje mindfulness met Zenimation van Walt Disney Animation Studios, een geanimeerde soundscape-ervaring. Met onder andere de laatste Disney-film ‘Raya and the Last Dragon’.

‘The Mysterious Benedict Society’ (25 juni)

‘The Mysterious Benedict Society’ is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks voor jongvolwassenen van Trenton Lee Stewart. Centraal in de serie staan vier wezen met bijzondere en unieke vaardigheden. Ze komen terecht in een kostschool, waar een excentrieke man die hen helpt wil dat zij een plan stoppen dat wereldwijde gevolgen kan hebben.

‘The Mysterious Benedict Society’ was eigenlijk bestemd voor Hulu, maar vanwege corona kreeg de film Disney Plus als bestemming. De serie telt 8 afleveringen.

the mysterious benedict society, disney plus, disney+

Juli

‘Monsters at Work’ (2 juli)

‘Monsters At Work’ vindt plaats na de dag nadat de energiecentrale Monsters, Incorporated begon met het oogsten van het gelach van kinderen om de stad Monstropolis van brandstof te voorzien. Maar Mike en Sulley komen tot de ontdekking dat lachen tien keer meer energie genereert dan geschreeuw.

De serie volgt het verhaal van Tylor Tuskmon, een gretig jong monster dat als beste van zijn klas afstudeerde aan Monsters University en er altijd van droomde Scarer te worden. Tot dat hij een baan krijgt bij Monsters, Incorporated en ontdekt dat laten schrikken niet hip meer is, maar juist iemand laten lachen.

‘Monsters At Work’ bestaat uit 10 afleveringen.

Monsters-at-Work-Disney-Plus-

‘Turner & Hooch’ (16 juli)

‘Turner & Hooch’ is een reboot van de bekende Disney-film met Tom Hanks uit 1989 met dezelfde naam. Scott Turner zal deze keer niet door Hanks voorgezet worden, maar door Josh Peck (Grandfathered).

Scott Turner is een ambitieuze en gesloten Amerikaanse Marshall, die een grote onhandelbare hond erft. Hij beseft al snel dat het huisdier dat hij niet wilde de partner is die hij nodig heeft.

Matt Nixx (Marvel’s X-Men series ‘The Gifted’) schijft en produceert de serie, die uit 12 afleveringen bestaat.

‘Chip ‘N’ Dale: Park Life’ (23 juli)

De geliefde eekhoorns Chip en Dale keren terug in een moderne versie van de cartoonklassieker, geproduceerd door de meermaals met een award bekroonde Franse studio Xilam Animation. Chip en Dale leven nu in een klein park in een bruisende metropool en nemen het op tegen een wereld waarin iedereen groter is dan zij. Chip, de nerveuze piekeraar en Dale, de relaxte dromer, werken op elkaars zenuwen maar kunnen niet zonder elkaar leven.

‘Chip ‘N Dale: Park Life’ bestaat uit 36 afleveringen van 7 minuten.

chip-n-dale-disney-plus