Disney kondigt twee Japanse animes aan voor Disney Plus

Fans van Japanse anime kwamen tot nu toe weinig aan hun trekken op Disney Plus, maar daar komt binnenkort verandering in als Star op Disney Plus in Japan van start gaat op 27 oktober. Disney heeft namelijk tijdens een Aziatische Disney Plus showcase voor 2022 twee Japanse animaties aangekondigd voor de streamingservice.

Het gaat om ‘Summer Time Rendering’ en ‘Black Rock Shooter Down Fall’.

‘Summer Time Rendering’

‘Summer Time Rendering’, gebaseerd op de populaire gelijknamige Japanse manga van Yasuki Tanaka, vertelt het verhaal van Shinpei Ajiro, een jongen wiens ouders stierven toen hij nog jong was en werd opgevoed door zijn twee zussen, Mio en Ushio. Ajiro, nu een jong volwassene, keert terug naar zijn geboorteplaats aan zee nadat hij verneemt dat Ushio is verdronken tijdens een tragisch ongeval. Terwijl Ajiro rouwt om haar dood, begint hij bewijs te vinden dat wat er met Ushio is gebeurd geen ongeluk was. Ajiro, vastberaden om zijn overgebleven zus Mio te beschermen, wil de onderste steen boven krijgen en het mysterie rondom Ushio’s dood oplossen. Tijdens zijn missie ontdekt hij dat er veel gruwelen verborgen liggen onder de vredige façade van de rustige stad.

Tijdens het  evenement liet Jessica Kam-Engle, Head of Content & Development van Disney Asian-Pacific, weten dat de serie een wereldwijde distributie krijgt op Disney Plus. “Onze productiestrategie is gericht op het werken met de beste lokale verhalenvertellers in de regio, waarbij we gebruik maken van onze merkkracht, schaal en toewijding aan creatieve uitmuntendheid. We kijken ernaar uit om samen te werken met bekroond en opkomend creatief talent in Azië-Pacific en om met een wereldwijd publiek authentieke verhalen te delen die de unieke culturele en sociale dynamiek van deze regio weerspiegelen”, aldus de zegsvrouw.

‘Summer Time Rendering’ wordt geregisseerd door Ayumu Watanabe (‘Space Brothers’ en ‘Children of the Sea’, waarbij Hiroshi Seko (‘Jujutsu Kaisen’, ‘Mob Psycho 100’ en ‘Attack on Titan’) de scenario’s schrijft en de composities doet. Miki Matsumoto (‘Major 2nd’ en ‘Angels of Death’) ontwerpt de personages en studio Kusanagi (‘Higurashi: When They Cry – GOU’, SOTSU en ’22/7′) neemt het artgedeelte voor zijn rekening.

‘Summer Time Rendering’ verschijnt in 2022 op Disney Plus Japan. Wij gaan er vanuit dat de serie volgend jaar ook op Disney Plus in Nederland te zien is.

Zie hieronder een korte teaser en de eerste veelbelovende visual van de anime.

summer time rendering, disney plus-, disney+

‘Black Rock Shooter Down Fall’

De tweede anime die Disney tijdens het evenement aankondigde is ‘Black Rock Shooter Down Fall’, een reboot van de Japanse serie ‘Black Rock Shooter’. Laatstgenoemde is een mediafranchise met geïllustreerde karakters van de populaire Ryohei Fuke (pseudoniem Huke), die ook meewerkte aan sommige titels in de Metal Gear-serie. Hier zijn actiefiguren, muziek en een game van verschenen.

‘Black Rock Shooter’ gaat over twee middelbare school klasgenoten Mato Kuroi en Yomi Takanashi. De twee worden goede vrienden. Mato en Yomi hebben avatars in een alternatieve realiteit en moeten met elkaar vechten als Black Rock Shooter en Dead Master.

‘Black Rock Shooter Down Fall’ echter is een compleet nieuw verhaal, geschreven door Makoto Fukami (‘Psycho-Pass’ en ‘Resident Evil: Vendetta’). Er zijn verder geen details over de serie bekendgemaakt, wel de twee onderstaande mooie visuals.

‘Black Rock Shooter’ verschijnt ook in 2022 op Disney Plus in Japan en zal dan ook hier op de service te bewonderen zijn.

Black Rock Shooter Down Fall, disney plus, disney+

Black Rock Shooter Down Fall-, disney plus, disney+