Disney koopt rechten ‘Keeping Faith’ voor Disney Plus Nederland

keeping faith, disney plus, disney+

Disney heeft de rechten van de Britse thrillerserie ‘Keeping Faith’ gekocht voor Disney Plus in Nederland en België. Het gaat om de gehele reeks van drie seizoenen. Dit meldt de website Television Business International (TBI). 

Disney Plus kost 8,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 89,99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Disney-banners.

In dit artikel:

Verhaal

‘Keeping Faith’ speelt zich af in Carmarthenshire, Wales en vertelt het verhaal van een kleine Welshe advocaat, echtgenote en moeder Faith (Eve Myles), wiens zwangerschapsverlof wordt afgebroken wanneer haar man en zakenpartner Evan (Bradley Freegard) plotseling vermist wordt. Terwijl Faith op zoek gaat naar de waarheid achter de verdwijning van Evan, ontdekt ze dat haar ogenschijnlijk idyllische geboortestad veel duistere geheimen verbergt die een gevaar vormen voor haar en haar geliefde familie en die haar doen afvragen hoe goed ze de man kent die haar echtgenoot is.

Première

‘Keeping Faith’ ging in 2017 in première op het Welshe televisiekanaal S4C. Een jaar later in 2018 was de serie ook te zien op BBC One Wales, de Welshe versie van het bekende Britse BBC.

Deals

Vox Pictures, de eigenaar van ‘Keeping Faith’, heeft de serie aan verschillende netwerken wereldwijd verkocht. TV4 Media kocht de rechte voor Noorwegen, Zweden en Denemarken. AMC kocht de licentie voor Acorn TV in de US, Canada, Australië en Nieuw Zeeland. In Ierland is ‘Keeping Faith’ op Stod 2 te zien, in Rusland op Showjet en Fox Duitsland verlengde de serie voor het derde seizoen.

Wanneer ‘Keeping Faith’ precies op Disney Plus in Nederland verschijnt is nog niet bekend. De verwachting is dat dit niet lang zal gaan duren.

Zie hieronder de trailer van ‘Keeping Faith’.