Disney maakt releasedatums Marvel-series en Mandalorian 2 op Disney Plus bekend

loki, falcon and the winter soldier en wandavision, disney plus

Disney heeft de releasedatums van de Marvel-series WandaVision en The Falcon and The Winter Soldier bekend gemaakt. Ook weten we wanneer het 2e seizoen van The Mandalorian van start gaat. Dit heeft Disney gisteren laten weten tijdens een gesprek met de aandeelhouders.

Alle drie de titels zijn nog dit jaar te bewonderen op Disney Plus. Van elke serie zal er, net zoals bij The Mandalorian het geval was, wekelijks een nieuwe aflevering op de dienst verschijnen.

The Falcon and The Winter Soldier

We trappen af met Marvel’s The Falcon and The Winter Soldier, met in de hoofdrollen Anthony Mackie (Sam Wilson/Falcon) en Sebastian Stan (Bucky Barnes/Winter Soldier). Aflevering 1 van de in totaal 6 episodes zullen vanaf augustus te streamen zijn op Disney Plus.

The Mandalorian 2

Vanaf oktober kunnen we Pedro Pascal weer aanschouwen in seizoen 2 van The Mandalorian. The Mandalorian gaat over een solitaire krijger en speelt zich 5 jaar na Star Wars: Return of the Jedi af en voor The Fist Order. We volgen een eenzame huurmoordenaar in de buitenrand van het sterrenstelsel. Hij opereert in de schaduwen van de New Republic.

WandaVision

Dan krijgen we Marvel’s WandaVision, die in eerste instantie voor 2021 op de agenda stond, maar is verplaatst om dichter op The Falcon and The Winter Soldier te zitten. WandaVision, die net als The Falcon and The Winter Soldier uit 6 afleveringen bestaat, is vanaf december te zien op Disney Plus.

WandaVision combineert de klassieke sitcom en het Marvel Cinematic Universe (MCU). In deze serie leiden Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) en Vision (Paul Bettany) een ideaal burgerlijk leventje wanneer zij beginnen te vermoeden dat alles niet is wat het lijkt. Deze nieuwe serie wordt geregisseerd door Matt Shakman en is geschreven door Jac Schaeffer.

Loki

But what about Loki? Die gaat 2020 helaas niet redden en zal rond de lente van 2021 pas te zien zijn.

Over Loki is verder vrij weinig bekend, behalve dat uiteraard Tom Hiddleston in de huid van Loki kruipt, dat de Marvel-serie eveneens uit 6 afleveringen bestaat en dat de serie zich afspeelt na de evenementen van Avengers: Endgame.

Volgens de eerste geruchten zullen kijkers Loki volgen terwijl hij door de tijd reist en zijn stempel drukt op verschillende historische gebeurtenissen. Bovendien zal de serie naar verluidt grote gevolgen hebben voor het grotere plaatje van de Marvel Cinematic Universe (MCU).

Zie hieronder enkele fragmenten uit The Falcon and the Winter Soldier, WandaVision en Loki. Onderstaande spot werd zondag 2 februari getoond tijdens de 54e editie van de Super Bowl.