Disney maakt twee bioscoopfilms opnieuw eerder beschikbaar

call-of-the-wild-disney

Nu de filmhuizen wereldwijd dicht zijn door het coronavirus valt er voor bedrijven op dit moment geen euro meer te verdienen aan bioscoopfilms, dus ook voor Disney niet. De House of Mouse heeft daarom op 27 maart opnieuw twee van zijn nieuwe films eerder beschikbaar gesteld.

Het gaat om de avonturenfilm ‘The Call of the Wild’ met Harrison Ford van 20th Century Studios en de komedie ‘Downhill’ van Searchlight Pictures. Eerstgenoemde ging op 19 februari in première in de Nederlandse bioscopen, ‘Downhill’ deed dit op 14 februari in Amerika.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Disney biedt beiden films aan via Video On Demand (VOD). Voor 15 dollar (ongeveer 13,50 euro) is de film te streamen via onder andere Amazone Prime Video, Google Play en iTunes.

‘The Call of the Wild’ en ‘Downhill’ zijn nog niet beschikbaar in Nederland. Onbekend is wanneer de films voor Nederlanders te streamen zal zijn.

Eerder lieten Disney-fans weten dat zij een zelfde scenario graag voor de nieuwe live-action film ‘Mulan’ wilde.

Disney Plus

Op 17 maart bracht Disney Frozen 2 eerder naar Disney Plus. Deze is ook in Nederland op de service te zien. Kort daarop maakte het mediabedrijf ook bekend dat het de Pixar-film ‘Onward’ eerder op Disney Plus beschikbaar gaat stellen. De film is voor Amerikanen vanaf 3 april te bewonderen.

In Nederland is de film niet aangekondigd op Disney Plus voor de maand april. De verwachting is dat wij niet lang moeten gaan wachten op ‘Onward’, maar een exacte datum heeft Disney nog niet bekend gemaakt.

Door een deal tussen 20th Century Fox en HBO, die pas in 2022 verloopt, zal ‘The Call of the Wild’ voorlopig niet op Disney Plus verschijnen. Van ‘Downhill’ is niet bekend of de film op de dienst toegevoegd zal worden.

‘The Call of the Wild’

‘The Call of the Wild’ vertelt het verhaal van Buck, een groothartige hond wiens zalige huiselijke leven op zijn kop wordt gezet wanneer hij plotseling zijn huis in Californië moet verruilen voor de wildernis van Alaska tijdens de Gold Rush van 1890. Als groentje in een hondenslee-team voor postbezorging beleeft Buck het avontuur van zijn leven en ontdekt hij zijn ware plek in de wereld.

‘Downhill’

De Amerikanen Pete (Will Ferrell) en Billie (Julia Louis-Dreyfus) en hun kinderen zijn op skivakantie in de Alpen, wanneer het fout gaat met een van de gecontroleerde lawines van het resort. De familie wordt overspoeld met een enorme hoeveelheid sneeuw. Billie blijft bij de doodsbange kinderen, terwijl Pete zijn mobiele pakt en begint te rennen. In de nasleep probeert Pete te doen alsof er niets is gebeurd. Hij raakt plots overbezorgd over de veiligheid van zijn kinderen, terwijl Billie wacht op het moment dat hij zijn reactie op de levensgevaarlijke gebeurtenis onder de loep neemt.