Disney opent schatkist aan nieuwe titels voor Disney Plus (overzicht)

disney plus, pinokkkio, peter pan en wendy, disney+

Disney heeft gisteren tijdens de Investor Day een schatkist aan nieuwe films en series open getrokken voor Disney Plus. Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic komen allemaal met nieuwe en veelbelovende content. We hebben ze in onderstaand overzicht (bijna allemaal) voor je op een rijtje gezet. Fasten your seatbelts!

In dit artikel:

Star Wars

‘Star Wars: Rangers of the New Republic’ (2022)

rangers-of-the-new-republic, disney plus

‘Rangers of the New Republic’ is een live-action-serie van producenten Jon Favreau en Dave Filoni en speelt zich af binnen de tijdlijn van ‘The Mandalorian’. Het verhaal zal samengaan met toekomstige verhalen en uitmonden in een climaxverhaal.

‘Star Wars: The Bad Batch’ (2021)

star wars bad batch, disney plus, oktober 2020-

‘Bad Batch’ volgt een groep elite en experimentele clones van de ‘Bad Batch’ (voor het eerst geïntroduceerd in ‘The Clone Wars’). Zij zullen hun weg moeten vinden in een snel veranderend universum, in de nasleep van de Clone War. Leden van de Bad Batch, een unieke groep clones die genetisch verschillen van hun broers uit het Clone Leger, hebben allemaal unieke en uitzonderlijke vaardigheden die ze buitengewoon effectieve soldaten maken. Na het Clone War tijdperk zullen zij spannende huurlingenmissies uitvoeren, terwijl ze hun best moeten doen om te overleven en een nieuw doel te vinden.

 

‘Star Wars: Andor’ (2022)

star wars andor, disney plus, disney+

 

‘Star Wars: Ahsoka Tano’ (release onbekend)

star-wars-ahsoka-tano-rosario-, disney plus

Ahsoka Tano (The Clone Wars) krijgt haar eigen serie op Disney Plus, die zich afspeelt in dezelfde periode als ‘The Mandalorian’.

 

‘Obi-Wan Kenobi’ (release onbekend)

obi-wan kenobi, disney plus, disney+

Hayden Christensen zal weer in de huid van Anakin Skywalker kruipen in ‘Obi-Wan Kenobi’, een Star Wars-serie die zich afspeelt 10 jaar nadat de voormalige Jedi Knight werd verleid door de ‘Dark side of the Force’ en Darth Vader werd.

‘Star Wars: Lando’ (release onbekend)

lando, star wars, disney plus, disney+

De favoriete schurk van de galaxy, Lando Calrissian, zal terugkeren in ‘Lando’, een gloednieuwe serie voor Disney Plus. Justin Simien (Dear White People) is aangesteld als regisseur.

 

‘Star Wars: Visions’ (2021)

visions, star wars, disney plus, disney+

Star Wars: Visions, een originele serie van geanimeerde korte films. Vier de Star Wars galaxy door de lens van de beste Japanse ontwikkelaars van de wereld.

 

‘Star Wars: A Droid Story’ (release onbekend)

a droid story, star wars disney plus, disney+

Lucasfilm Animation gaat samenwerken met het visual effects-team van Lucasfilm, Industrial Light & Magic, om een speciaal Star Wars-avontuur voor Disney Plus te ontwikkelen, genaamd ‘A Droid Story’. Deze epische reis laat ons kennismaken met een nieuwe held, geleid door het legendarische duo R2-D2 en C-3PO.

 

‘Star Wars: The Acolyte’ (release onbekend)

the acolyte, star wars, disney plus, disney+1

‘The Acolyte’ is een female-led mysteriethriller van Leslye Headland (Russian Doll) die het publiek meeneemt naar een sterrenstelsel van duistere geheimen en opkomende duistere zijmachten in de laatste dagen van het tijdperk van de High Republic.

 

‘Star Wars: Rogue Squadron’ (december 2023 in de bioscoop)

star wars, rogue squadron, disney plus, disney+

“Ik kan niet enthousiaster zijn over onze volgende Star Wars featurefilm die wordt geregisseerd door Patty Jenkins, de regisseur van de Wonder Woman franchise. Zij zal haar visie naar Rogue Squadron brengen. Dit verhaal gaat een nieuwe generatie star fighter pilots introduceren die hun vleugels proberen te verdienen en hun levens riskeren. De legende van Rogue Squadron wordt al langer geliefd door Star Wars fans en brengt ons naar het volgende tijdperk van de galaxy. Rogue Squadron komt in de bioscopen rond de kerst van 2023”, aldus Kathleen Kennedy van Lucasfilm.

Disney

‘Disney: Baymax!’ (Q1 2022)

baymax!, disney plus, disney+

Nieuwe animatieserie met nieuwe avonturen van Baymax van Big Hero 6.

 

‘Disney: Moana the Series’ (2023)

moana, serie, disney plus, disney+

Nieuwe animatieserie en nieuwe avonturen van ‘Moana’, een van de populairste Disney-films.

 

‘Disney: Tiana’ (2022)

tiana, disney plus, disney+1

Prinses Tiana, bekend van de populaire Disney-film ‘Princess and the Frog’, keert terug met nieuwe verhalen in een lange muzikale komedieserie.

 

‘Disney / Kugali: Iwájú’ (2022)

iwaju, disney plus1-

De serie is een unieke samenwerking tussen Walt Disney Animation Studios en het pan-Afrikaanse stripboekentertainmentbedrijf Kugali.

Iwájú, wat zich grofweg vertaalt naar ‘The Future’ in de Yoruba-taal, is doordrenkt van sciencefiction. De lange serie speelt zich af in Lagos, Nigeria, en onderzoekt diepe thema’s van klasse, onschuld en het uitdagen van de status quo. “Deze show zal Disney’s magie en animatie-expertise combineren met Kugali’s authenticiteit van vuur en verhalen. Iwájú vertegenwoordigt een persoonlijke kinderdroom van mij, om mijn verhaal en dat van mijn volk te vertellen”, aldus regisseur Ziki Nelson.

iwaju, disney plus1--
Visual van Iwájú.

‘Disney: Zootopia+’ (2022)

zootopia+, disney plus, disney+

Zootopia+ duikt dieper in de levens van enkele van de meest intrigerende personages uit de speelfilm ‘Zootopia’, waaronder Fru Fru, de pas getrouwde spitsmuis, Gazelle’s getalenteerde tijgerdansers en Flash, de luiaard vol verrassingen.

 

‘Disney: Pinoccio’ (release onbekend)

pinoccio, pinokkio, disney plus, disney+

Live action-film, gebaseerd op de wereldberoemde animatiefilm uit 1940. De film wordt geregisseerd door Robert Zemeckis en Tom Hanks kruipt in de huid van Geppetto.

 

‘Disney: Envanto’ (24 november 2021 in de bioscoop)

disney, encanto, disney plus, disney+

‘Encanto’ vertelt het verhaal van een buitengewone familie, de Madrigalen, die verborgen wonen in de bergen van Colombia. Zij wonen in een magisch huis, in een levendige stad, op een wonderbaarlijke, gecharmeerde plek genaamd Encanto. De magie van de Encanto heeft elk kind in het gezin gezegend met een uniek geschenk van superkracht tot de kracht om te genezen. Een kind heeft deze zegt niet, Mirabel. Maar wanneer zij ontdekt dat de magie rond de Encanto in gevaar is, besluit Mirabel dat zij, de enige gewone Madrigaal, misschien wel de laatste hoop van haar uitzonderlijke familie is.

De film bevat geheel nieuwe nummers van Emmy, GRAMMY en Tony Award®-winnaar Lin-Manuel Miranda (‘Hamilton’, ‘Moana’) en is geregisseerd door Byron Howard (‘Zootopia’, ‘Tangled’) en Jared Bush ( co-regisseur “Zootopia”), mede geregisseerd door Charise Castro Smith (schrijver “The Death of Eva Sofia Valdez”) en geproduceerd door Clark Spencer en Yvett Merino.

‘Disney: Flora & Ulysses’ (19 februari 2021)

flora & ulyness, disney plus, dec 2020-

Flora & Ulysses vertelt het verhaal van de 10-jarige Flora. Een fervent fan van stripboeken en een zelfbewuste cynicus. Ze redt een eekhoorn die ze Ulysses noemt, dit doet ze alleen alleen voor zijn unieke krachten. Het resulteert in een reeks humoristische avonturen die uiteindelijk Flora’s leven en haar toekomst voor altijd veranderen.

Matilda Lawler maakt haar filmdebuut en stapt in de rol van Flora. Alyson Hannigan (‘How I Met Your Mother’, ‘American Pie’) speelt de moeder van Flora, Phyllis. Ben Schwartz (‘Parks and Recreation’, ‘Modern Family’) speelt de rol van haar wereldvermoeide, vervreemde vader, George.

De film wordt geproduceerd door Academy Award genomineerde filmproducent Gil Netter (“Life of Pi”, “The Blind Side”, “Marley and Me”). James Powers (“The Maze Runner” -serie) en Katterli Frauenfelder (‘Dumbo’, ‘Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children’) zijn de uitvoerende producenten.

flora & ulyness, disney plus, dec 2020

‘Disney: Diary of a Wimpy Kid’ (2021)

diary of a wimpy kid, disney plus, disney+

Nieuwe animatiefilm, gebaseerd op de populaire boeken.

‘Disney: Night at the Museum’ (2021)

night at the museum, disney plus, disney+

Nieuwe animatiefilm, gebaseerd op gelijknamige populaire films met Ben Stiller in de hoofdrol als nachtwaker van een museum. Shawn Levy, die als regisseur heeft bijgedragen aan het vormgeven van de blockbuster-franchise en ook de aankomende ‘Free Guy’ voor zijn rekening neemt, is aan boord als producer.

‘Disney: Peter Pan & Wendy’ (release onbekend)

peter pan en wendy, disney plus, disney+

‘Peter Pan & Wendy’ is gebaseerd op de Disney animatieklassieker ‘Peter Pan’. In het verhaal komt een jong meisje in opstand tegen ‘opgroeien’, door met haar twee broers naar een magisch land te gaan dat wordt geregeerd door een tijdloze jongen die geobsedeerd is door avontuur en die vastzit in een voortdurende strijd met een piratenkapitein.

Jude Law (‘Sherlock Holmes’) kruipt in de huid van Captain Hook en Yara Shahidi (Black-ish) in die van Tinker Bell.

 

‘Disney / Pixar: Lightyear’ (17 juni 2022 in de bioscoop)

lightyear, disney plus, pixar, disney+

‘Lightyear’ is een sci-fi actie-avontuur en het definitieve oorsprongsverhaal van Buzz Lightyear. De film gaat echter niet over het speelgoed, maar over de menselijke Space Ranger, waar het speelgoed op gebaseerd is. ‘Lightyear’ laat zien hoe een jonge testpiloot uiteindelijk een Space Ranger wordt. Chris Evans (Captain America) spreekt de stem in van Buzz en dus niet Tim Allen, die de stem inspreekt in de ‘Toy Story’-films. Het gaat hier dus om compleet verschillende personages.

‘Disney: Disenchanted’ (release onbekend)

disechanted, disney plus, disney+

‘Disenchanted’ is het vervolg op de mega populaire film ‘Enchanted’ uit 2007. Amy Adams keert terug in de rol van Giselle, die merkte dat haar leven op zijn kop stond toen ze uit haar geanimeerde fantasiewereld viel en ontdekte dat ze vastzat in het echte Manhattan.

‘Disney: Cruella’ (2021)

De live-action voorloper van 101 dalmatiërs, ‘Cruella’, met in de hoofdrollen Emma Stone and Emma Thompson, zou aankomende Kerst te zien zijn in de bioscoop. Door de corona is de film verplaatst naar Disney Plus. Er is nog geen releasedatum bekend.

‘Disney: Raya and the Last Dragon’ (5 maart via VIP-toegang op Disney Plus en in de bioscoop)

raya-and-the-last-dragon-disney-plus-disney33

‘Raya and the Last Dragon’ wordt de 59e film van Walt Disney Animation Studios. De film wordt geregisseerd door Paul Briggs (Frozen 2, Zootropolis en Rapunzel) en Dean Wellins (Moana, Ralph breaks the internet en The Princess and the Frog) en mede geregisseerd door John Ripa (Big hero 6, Moana en Zootropolis).

De film is geproduceerd door Osnat Shurer (Moana en One Man Band) en geschreven door Kiel Murray (Cars 3) en Adele Lim (Crazy Rich Asians).

‘Raya and the Last Dragon’ speelt zich af in een land genaamd Kumandra, waar vijf verschillende clans het Land van de Draak vormen. De draken zijn echter al lang verdwenen en Kumandra is binnengevallen door een duistere sinistere kracht. Raya (stem Kelly Marie Tran) is een eenzame krijger die een zoektocht start om haar wereld te redden en is vastbesloten om de laatste draak te vinden, die volgens haar de macht heeft om Kumandra te redden.

 

‘Disney: Chip ‘n’ Dale Rescue Rangers’ (lente 2022)

chip n dale rescue rangers, disney plus, disney+

‘Chip N ’Dale: Rescue Rangers’ is een live-action-animatiefilm, gebaseerd op de klassieke animatieserie. Er is verder nog weinig bekend, behalve dat Seth Rogen een cameo doet en Akiva Schaffer (‘Popstar’) de film regisseert.


Marvel

‘Marvel: The Falcon And The Winter Soldier’ (19 maart 2021)

falcon-and-the-winter-soldier, marvel, disney plus

Volgend op de gebeurtenissen in Avengers: Endgame slaan Sam Wilson/Falcon (Anthony Mackie) en Bucky Barnes/Winter Soldier (Sebastian Stan) de handen ineen voor een wereldwijd avontuur waarbij hun talenten – en hun geduld – op de proef worden gesteld in The Falcon and The Winter Soldier van Marvel Studios. Deze gloednieuwe serie wordt geregisseerd door Kari Skogland. De schrijver is Malcolm Spellman.

 

‘Marvel: What If…?’ (zomer 2021)

What If…? is een animatieserie van Marvel Studios naar de gelijknamige strips die focust op verschillende helden uit het Marvel Cinematic Universe (MCU) en laat zien wat er gebeurt als belangrijke gebeurtenissen in de films verschillende uitkomsten hadden.

‘Marvel: WandaVision’ (15 januari 2021)

WandaVision van Marvel Studios combineert de klassieke sitcom en het Marvel Cinematic Universe. In deze serie leiden Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) en Vision (Paul Bettany) een ideaal burgerlijk leventje wanneer zij beginnen te vermoeden dat alles niet is wat het lijkt. Deze nieuwe serie wordt geregisseerd door Matt Shakman. De schrijfster is Jac Schaeffer, die ook de nieuwe Marvel-film ‘Black Widow’ voor haar rekening nam.

 

‘Marvel: Armor Wars’ (release onbekend)

marvel armor wars, disney plus, disney+

‘Armor Wars’, met Don Cheadle als James Rhodes alias War Machine in de hoofdrol, is een een nieuwe Marvel-serie voor Disney Plus. We krijgen antwoord op de vraag wat er gebeurt als de technologie van Tony Stark in verkeerde handen valt.

‘Marvel: Loki’ (mei 2021)

Nieuwe Marvel-serie met Tom Hiddleston als Loki, die terugkeert als de God van het Onheil. Het plot voor Loki is nog onduidelijk, behalve dat de serie zich afspeelt na de evenementen van Avengers: Endgame.

‘Marvel: I Am Groot’ (release onbekend)

i am groot, marvel, disney plus, disney+

‘I Am Groot’ van Marvel Studios zal de zaailing vertonen, samen met verschillende nieuwe en ongewone personages die Groot vergezellen in een reeks korte films.

 

‘Marvel: Secret Invasion’ (release onbekend)

secret invasion, disney plus, disney+

In deze nieuwe Marvel-serie zal Nick Fury samenwerken met Skrull Talos, waarbij zowel Samuel L. Jackson als Ben Mendelsohn terugkeren in hun rollen. De crossover-komische evenementenserie ‘Secret Invasion’, gebaseerd op de gelijknamige stripboeken die tussen 2008 en 2009 werden uitgebracht, toont een groepering van vormveranderende Skrulls, die al jaren de aarde infiltreren.

‘Marvel: Ironheart’ (release onbekend)

marvel, ironheart, disney plus, disney+

Dominique Thorne is Riri Williams in Ironheart, een geniale uitvinder die ook de maker is van het meest geavanceerde harnas sinds Iron Man.

‘Marvel: Guardians of the Galaxy Holiday Special’ (kerst 2022)

guardians of the galaxy holiday special, disney plus, disney+

Voordat Star-Lord, Gamora, Drax, Rocket en Groot op het grote scherm verschijnen met de volgende Guardians of the Galaxy-film in 2023, kunnen fans kijken hoe de Guardians zich bezighouden met een aantal pittige shenanigans.

‘Marvel: Ms. Marvel’ (Q4 2021)

ms marvel, disney plus

Kamala Khan, ook bekend als Ms. Marvel, is een van de nieuwkomers in het Marvel Universum. Kamala is een doodgewone moslima tiener uit New Jersey. Ze woont in een streng immigrantengezin, worstelt op school, is verliefd en besteedt haar vrije tijd aan het spelen van online rollenspellen en het lezen van fanfictie van haar favoriete superhelden. Haar grootste idool is Carol Danvers (o.a. Captain Marvel).

‘Marvel: Fantastic Four (release onbekend)

fantastic four, marvel, disney

Marvel Studios president Kevin Feige kondigde tijdens de Disney Investor Day aan dat er een vierde film van ‘Fantastic Four’ za verschijnen. ‘Spider-Man: Homecoming’ en ‘Spider-Man: Far From Home’-regisseur Jon Watts zal de film gaan regisseren.

Pixar

‘Pixar: Cars’ (herfst 2022)

pixar cars, disney plus, disney+

Volg Lightning McQueen en zijn beste vriend Mater tijdens een roadtrip door het hele land. Deze nieuwe afleveringen zijn gevuld met veel leuke nieuwe personages, fantasierijke bestemmingen en oude vrienden die onderweg inchecken.

‘Pixar: Dug Days’ (herfst 2021)

dug, up, pixar, disney plus, disney+

‘Dug Days’ is een spin-off short van de populaire Pixar-film ‘Up’, waarin de hond ‘Dug’ de hoofdrol speelt. Elke aflevering bevat alledaagse gebeurtenissen die plaatsvinden in en rond Dug’s achtertuin, allemaal gezien door de vriendelijke ogen van onze favoriete pratende hond.

‘Pixar: Win or Lose’ (2023)

win or lose, pixar, disney plus, disney+

‘Win or Lose’ is een nieuwe animatieserie van Pixar. De serie volgt een softbalteam op de middelbare school in de week voorafgaand aan hun kampioenswedstrijd. Elke aflevering van 20 minuten belicht het perspectief van een nieuwe personage en onderzoekt de consequenties van slechte keuzes, op en buiten het veld.

‘Win or Lose’ is geschreven en geregisseerd door Carrie Hobson en Michael Yates. De serie is geproduceerd door David Lally. ‘Win or Lose’ is een komedie over liefde, rivaliteit en de uitdagingen waarmee we allemaal worden geconfronteerd in onze strijd om te winnen in het leven.

‘Disney: Luca’ (18 juni 2021 in de bioscoop)

luca, disney-14

‘Luca’ speelt zich af in de Italiaanse Rivièra, waar Luca woonachtig is en met zijn beste vriend een onvergetelijke zomer beleefd gevuld met ijs, pasta en ritjes op de scooter. Maar het plezier en de vriendschap wordt bedreigd door een diep bewaard geheim, Luca is een zeemonster uit een andere wereld.

‘Pixar: Popcorn’ (januari 2021)

pixar-popcorn-disney-plus-disney+

Mini-shorts met bekende Pixar-personages in geheel nieuwe en hapklare verhalen, gemaakt door Pixar’s getalenteerde animators.

Op dit moment zijn er 8 shorts aangekondigd:

  • To Fitness and Beyond – Toy Story
  • Chore Day: The Incredibles Way – Incredibles
  • Cookie Num Num – Incredibles
  • Dory Finding – Finding Nemo
  • Ducky & Bunny – Toy Story
  • Soul of the City – Soul
  • Dancing With The Cars – Cars
  • A Day in the Life of the Dead – Coco

‘Pixar: Turning Red’ (11 maart 2022 in de bioscoop)

turning red, pixar, disney

Pixar’s ‘Turning Red’ introduceert Mei Lee, een zelfverzekerde, sukkelige 13-jarige die verscheurd is tussen het blijven van de plichtsgetrouwe dochter van haar moeder en de chaos van de adolescentie. En alsof veranderingen in haar interesses, relaties en lichaam niet genoeg zijn, ‘poeft’ ze in een gigantische rode panda als ze te opgewonden raakt.

 

National Geographic

‘National Geographic: America the Beautiful’ (release onbekend)

america the beautiful, disney plus, disney+

Het is het land waarvan we houden en het land waarvan we denken dat we het kennen. We zien Amerika’s adembenemende landschappen en dieren in het wild als tijdloos, maar de waarheid is heel anders. Zijn unieke geografie drijft de krachten van de natuur tot het uiterste, vormt en hervormt het land en werpt nieuwe uitdagingen voor het leven.

‘National Geographic: Limitless With Chris Hemsworth’ (release onbekend)

limitless, disney plus, disney+

Wat als je veroudering zou kunnen tegengaan en het volledige potentieel van het menselijk lichaam zou kunnen ontdekken? Wereldwijde filmster Chris Hemsworth (‘Extraction’, ‘Thor’, ‘The Avengers’) verkent dit revolutionaire idee in de nieuwe originele serie van National Geographic, ‘LIMITLESS WITH CHRIS HEMSWORTH’, gemaakt door Darren Aronofsky en afkomstig van zijn productiebedrijf Protozoa Pictures en Jane Root’s Nutopia.
Nieuw wetenschappelijk onderzoek verbrijzelt conventionele wijsheid over het menselijk lichaam en biedt fascinerende inzichten over hoe we allemaal de superkrachten van ons lichaam kunnen ontsluiten om ziekten te bestrijden, beter te presteren en zelfs het verouderingsproces om te keren!

‘National Geographic: Welcome to Earth’ (werktitel / release onbekend)

welcome-to-earth, will smith, disney plus, disney+

Afkomstig uit Jane Root’s Nutopia en Darren Aronofsky’s Protozoa Pictures, begint ’s werelds meest charismatische filmster Will Smith (‘Ali’,’The Pursuit of Happyness’,’Bad Boys’ en ‘Men in Black), aan een ontzagwekkende wereldwijde reis om de geheimen van de meest buitengewone en onverklaarbare natuurverschijnselen te ontrafelen.
In elke aflevering wordt Smith – wiens nieuwsgierigheid en verwondering positief besmettelijk is – begeleid door National Geographic Explorers die naar verschillende uithoeken van de wereld reizen om de vreemdste, meest ongewone, gevaarlijke en opwindende spektakels van de planeet van dichtbij te bekijken.

20th Century Studios

‘The Ice Age Adventures of Buck Wild’ (Q1 2022)

ice age, adventures of buck wild, disney plus, disney+

’20th Century Studios: ‘The Ice Age Adventures of Buck Wild’ (Q1 2022)

‘The Ice Age Adventures of Buck Wild’ is een spin-off van de poulaire 20th Century Studios franchise ‘Ice Age’. Het verhaal draait om drie favorieten uit de serie: de opossumbroers Crash en Eddie en de stoere wezel, Buck. Simon Pegg keert terug in de rol van Buck.