Disney/Pixar-film ‘Soul’ wellicht direct naar Disney Plus

soul, disney, pixar, 10 september

De nieuwe Disney/Pixar-film ‘Soul’ is wellicht de vijfde film van de Huismuis die de bioscoop niet gaat halen. Volgens entertainmentwebsite Deadline is er ‘loose talk’ dat de animatiefilm direct naar Disney Plus komt.

In New York, Los Angeles en San Francisco zijn de bioscopen nog steeds gesloten door het coronavirus. Normaliter worden in deze steden grote geldbedragen binnengehaald voor films. In Europa zijn de bioscopen daarentegen wel geopend, maar draaien ze niet op volle kracht en zitten de zalen allesbehalve vol. Disney besloot recent, mede daarom, om ‘Mulan’ een streamingrelease op Disney Plus te geven.

Klik hier om je voor slechts € 6,99 per maand (op ieder moment opzegbaar) of € 69,99 per jaar (2 maanden gratis!) te abonneren op Disney Plus. Je kan hiervoor ook op de onderstaande Disney-banner klikken.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

In dit artikel:

Succes?

De eerste signalen over het succes van ‘Mulan’ druppelen inmiddels binnen. Volgens Sensor Tower werd de Disney Plus app 68% meer gedownload in het eerste weekend, tot 890.000 keer. Ook de uitgaven in de Disney Plus-app stegen met 193%, naar 12 miljoen dollar (zo’n 10 miljoen euro). Dit zou toegeschreven worden aan Disney Plus-abonnees die VIP-toegang voor ‘Mulan’ hebben gekocht voor 21,99 euro/29,99 dollar.

Ook heeft Disney’s Chief Financial Officer (CFO) Christine McCarthy tegen hetzelfde Deadline gezegd dat leidinggevenden ‘zeer tevreden’ zijn over de gegenereerde inkomsten voor ‘Mulan’ tot dusver. Meer wordt er duidelijk in november, als de kwartaalcijfers van Disney bekend worden gemaakt.

Soul

Gaat ‘Soul’een zelfde lot tegemoet als ‘Mulan’? Dit zal voor een groot deel afhangen van het succes van ‘Mulan’. Ook zal er met een behoorlijk schuin oog naar de cijfers van Christopher Nolan’s ‘Tenet’, die wel een bioscooprelease kreeg, gekeken worden.

‘Soul’ zou op 19 juni in première gaan in de bioscopen, maar werd uitgesteld naar 20 november. De vraag is echter of de animatie de filmhuizen wel haalt. Volgens Deadline wordt er hier en daar al gespeculeerd om de nieuwe Disney/Pixar-film direct naar Disney Plus te brengen.

Of voor ‘Soul’ ook VIP-toegang gekocht moet gaan worden en of dit dezelfde prijs als ‘Mulan’ zal zijn, is niet bekend. Het zou ook zomaar kunnen dat Disney besluit de film direct aan de reguliere bibliotheek toe te voegen, zonder extra kosten.

‘Soul’ zou de vijfde film zijn die niet op het witte doek te zien is en direct op Disney Plus wordt aangekondigd. Eerder bracht Disney ‘Artemis Fowl’, ‘Hamilton’, ‘The One and Only Ivan’ en ‘Mulan’ linea recta naar de streamingdienst.

Plot

‘Soul’ vertelt het verhaal van Joe Gardner (stem Jamie Foxx), een bandleraar op de middelbare school die maar een echte passie heeft: het spelen van Jazzmuziek. Net op het moment dat Joe zijn droom lijkt uit te gaan komen, wordt hij door een onverwachtse misstap opnieuw gedwongen om zichzelf de vraag te stellen wat werkelijk belangrijk voor hem is in het leven. Dit komt allemaal door Joe’s ontmoeting met 22, een ziel die denkt dat er meer is tussen hemel en aarde.

Zie hieronder de trailer van ‘Soul’.