Disney Plus app nu te downloaden voor Samsung smart tv’s

samsung, televisie, disney plus app
Foto: Kim Denissen.

Weken moesten gebruikers wachten, maar eindelijk is het dan zover. De Disney Plus app voor Samsung Smart tv’s is vanaf nu vanuit de appstore te downloaden. 

Op social media laten verschillende gebruikers weten de app inderdaad te kunnen downloaden. Of het ook naar behoren werkt? “Ondanks dat mijn internet nu 70mb aangeeft streamt hij heerlijk. Geen blokjes in beeld, geen ruis. Goede kwaliteit”, laat Kim Denissen aan Disneyplusser weten. De audio laat volgens de Disney-fan nog wel te wensen over. “Geluid is nog wel een dingetje. Ondanks de soundbar met subwoofer hoor je toch geen bass. Het is geen bioscoop geluid vind ik. Maar dat zal misschien bij de volgende update zijn”. 

Helaas lijkt niet iedereen de Disney Plus app te kunnen downloaden op zijn Samsung smart tv. Hier op de redactie staat een Samsung toestel uit 2015/2016 (UE40J6200AW) en ook wij kunnen hem helaas nog niet vinden. De foto bovenaan dit artikel is van een Samsung  RU7400-serie (2019).

Nieuwe apps en updates worden vaak gefaseerd uitgerold. Dit wordt onder andere gedaan om te voorkomen dat de servers overbelast raken. Houd er rekening mee dat hier zelfs enkele dagen tussen kan zitten. Hou je appstore dus goed in de gaten.

Disney

Disney laat in een reactie weten geen officieel bericht te hebben ontvangen van een release van de nieuwe app voor Samsung smart tv’s. Het zou dus om een (tijdelijke) testversie kunnen gaan, die misschien ook weer verdwijnt.

Wordt dus vervolgd!

Op 12 november lanceert Disney zijn streamingsdienst Disney Plus in Nederland. Bekijk hier welke nieuwe films en series er aan zitten te komen. Check hier het volledige aanbod van Disney Plus.