Disney Plus Day: Deze nieuwe titels kan je verwachten (overzicht)

disney plus day, nederland

Op donderdag 8 september 2022 is het weer zover, de 2e Disney Plus Day sinds het bestaan van de streamingdienst. De verjaardag van de service wordt dit jaar gevierd met een aantal grote nieuwe titels die op deze dag beschikbaar komen. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

 ‘Pinokkio’

‘Pinokkio’ is een live action-film, gebaseerd op de wereldberoemde animatiefilm uit 1940. De film wordt geregisseerd door Robert Zemeckis (‘A Christmas Carol’ en ‘The Polar Express’) en niemand minder dan Tom Hanks kruipt in de huid van Geppetto.

Cynthia Erivo (‘The Color Purple’ musical en ‘Harriet’) speelt The Blue Fairy, Joseph Gordon-Levitt (‘Star Wars: The Last Jedi’, ‘The Dark Knight Rises’ en ‘Inception’) zal de stem van Jiminy Cricket inspreken, Luke Evans (‘Miss Saigon’, ‘Beauty and the Beast’ en ‘The Hobbit’), zal de Coachman spelen, Keegan-Michael Key (‘Toy Story 4’ en ‘The Lion King’) zal Honest John spelen en Benjamin Evan Ainsworth (‘Flora & Ulysses’ en ‘The Haunting of Bly Manor’) kruipt in de huid van het titelpersonage Pinocchio.

‘Cars on the Road’

De Disney Plus Original ‘Cars on the Road’ volgt vrienden  Lightning McQueen (stem van Owen Wilson) en zijn beste vriend Tow Mater (stem van Larry the Cable Guy) die vanuit Radiator Springs op een roadtrip gaan om de zus van Mater te ontmoeten. Hij vertelt dat zij binnenkort gaat trouwen. Maar de vraag is, spreekt Mater wel de waarheid? Waarom heeft hij nooit eerder over zijn zus vertelt?

We zullen in de serie ook nieuwe personages zien, zoals Ivy, een zeeblauwe monstertruck die optreedt in Circus Velocitas en aanhaakt tijdens de trip. Zoals elke echte reis is elke dag een nieuw avontuur met onverwachte wendingen.

‘Tierra Incógnita’

Nadat zijn ouders acht jaar geleden op mysterieuze wijze zijn verdwenen, gaat de jonge Eric Dalaras op zoek naar de waarheid en komt hij terecht in een angstaanjagende wereld.

Hij en zijn zus Uma groeiden op bij hun grootouders langs moeders kant. Eric besluit zijn vaderland te verlaten om terug te keren naar de plaats van zijn jeugd, Cabo Qwert, waar hij antwoorden wil zoeken in het horrorpretpark Tierra Incógnita, aangezien hier zijn ouders voor het laatst zijn gezien. Samen met zijn vrienden, zijn zus en zijn tante moet Eric zijn angsten overwinnen om de raadsels op te lossen die hem uiteindelijk leiden naar de antwoorden op al zijn vragen, die verborgen zijn in een even onbekende als donkere kosmos.

‘Growing Up’

‘Growing Up’, gecreëerd door Brie Larson en Culture.House, is een innovatieve hybride docu-serie die de uitdagingen, triomfen en complexiteit van de adolescentie onderzoekt aan de hand van tien meeslepende coming of age-verhalen van gecaste personen tussen de 18 en de 22 jaar oud.

‘Epic Adventures with Bertie Gregory’

Het gezicht van een nieuwe generatie ambitieuze avonturiers en natuurhistorische filmmakers, de 29-jarige National Geographic Explorer Bertie Gregory, neemt kijkers mee op epische en nagelbijtende reizen die de meest spectaculaire en geheimzinnige uithoeken van onze wilde wereld binnendringen. Gewapend met toonaangevende filmtechnologie doorbreekt de originele Disney Plus-serie “Epic Adventures with Bertie Gregory”, van National Geographic, de traditie van het traditionele natuurhistorische programma door levensechte dierenverhalen te vertellen en kijkers mee te nemen in alle facetten van de actie.

‘Wedding Season’

‘Wedding Season’ vertelt het verhaal van Katie en Stefan, die tijdens een bruiloft voor elkaar vallen en een affaire beginnen, ondanks dat Katie al een verloofde heeft. Twee maanden later, op Katie’s bruiloft, worden haar nieuwe echtgenoot en zijn hele familie vermoord. De politie denkt dat Stefan het heeft gedaan. Stefan denkt dat Katie het heeft gedaan. En niemand weet zeker wat de waarheid is. De serie zit boordevol actie door Engeland en de VS. Katie en Stefan slaan op de vlucht, terwijl ze beiden proberen om hun onschuld te bewijzen.