Disney Plus kampt met technische problemen op dag van lancering

De streamingsdienst Disney Plus is vandaag officieel gelanceerd in Nederland, Amerika en Canada. Dit ging niet zonder slag of stoot. Gebruikers kampte vooral vanmiddag met verschillende technische problemen. In de piek werden volgens Downdetector meer dan 8000 meldingen gemaakt. 

In de ochtend waren er slechts enkele kleine problemen te bespeuren in Nederland. Maar toen de wekkers in Amerika en Canada afgingen stonden de Amerikaanse servers al snel in lichterlaaie. Op social media en aan Disneyplusser lieten gebruikers weten tegen verschillende technische problemen aan te lopen. Vooral ‘foutcode 41’ was populair. Ook lieten veel gebruikers weten niet in te kunnen loggen, dat er geen verbinding gemaakt konden worden en dat de service erg traag was.

“De consumentenvraag naar Disney+ heeft onze hoogste verwachtingen overtroffen. We zijn bezig om het huidige gebruikersproblemen snel op te lossen”, aldus Disney op Twitter. Dit lijkt het mediabedrijf goed af te gaan, want inmiddels zijn de foutmeldingen behoorlijk teruggelopen en bij de meeste mensen lijken de problemen verholpen te zijn.

24/7

Het is niet heel vreemd dat zo een mega tech-project niet vlekkeloos van de grond komt. Dus mocht je een foutmelding krijgen of mocht er iets niet goed werken, heb geduld en geef het even de tijd. Zodra de heftigste storm is gaan liggen zullen de meeste problemen opgelost zijn. De Disney-servers worden op dit moment 24/7 gemonitord.

Bekijk hier het volledige aanbod van Disney Plus, hier de beste films en series en zie hier alle nieuwe titels die er aan komen.

Foto: Fiona Hols.