Disney Plus krijgt met komst Star nieuwe opties voor ouderlijk toezicht

pincode, leeftijd, wachtwoord, disney plus, disney+

Disney Plus krijgt vanaf 23 februari, met de komst van Star, nieuwe specifieke opties voor ouderlijk toezicht. Zo kunnen er verschillende leeftijdsclassificaties en een pincode worden ingesteld om inhoud voor jonge kinderen af te schermen.

Met de komst van Star en de nieuwe instellingen heb je als ouder meer controle over wat jij en je kinderen kunnen zien. De eerste keer dat je op 23 februari inlogt bij Disney Plus krijg je de mogelijkheid om voor elk profiel een leeftijdsclassificatie in te stellen. Je kan een leeftijd instellen van 6, 9, 12, 14, 16 en 18 jaar (zie foto onder). Deze leeftijd is van toepassing is op alle entertainment op Disney Plus. Je kunt bijvoorbeeld een profiel beperken tot de leeftijd van 14 jaar, zodat tieners alleen te zien krijgen wat geschikt is voor hen. Ook kun je een kinderprofiel aanmaken voor de allerjongsten, waardoor zij helemaal geen toegang hebben tot Star.

leeftijdsclassificaties, disney plus, disney+
Leeftijdsclassificaties die vanaf 23 februari, met de komst van Star, in te stellen zijn op Disney Plus.

Als volwassene kun je de leeftijdsclassificatie van je profiel op 18+ instellen en dit profiel beveiligen met een viercijferige pincode. Zo kun je zelf genieten van alle volwassen content op Star, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je kinderen dit te zien krijgen.

pincode, wachtwoord, disney plus, disney+
Het scherm op Disney Plus waar je je viercijferige pincode moet invoeren.

Wat is Star?

Star is een nieuwe uitbreiding van Disney Plus. Star zal films en series bevatten van grote Disney merken, zoals Disney Television Studios, 20th Television, ABC Signature, FX Productions, Freeform, Searchlight, Touchstone en 20th Century Studios. Ook zullen er Hulu Originals aan Star worden toegevoegd. De uitbreiding zal vooral gefocust zijn op volwassen content, inhoud die niet geschikt is voor Disney Plus.

Star zal volledig geïntegreerd worden in Disney Plus. Op de homepagina wordt een nieuwe Star-merktegel toegevoegd (zie foto onder), naast de al bestaande van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. De uitbreiding is te beveiligen met een pincode, zodat kinderen er geen toegang tot hebben.

star, disney plus, 11 dec 2021

Prijswijziging

De komst van Star gaat gepaard met een prijswijziging voor Disney Plus. De dienst zal vanaf 23 februari 2021 € 8.99 per maand (nu € 6,99) en € 89.99 (nu € 69,99) per jaar gaan kosten. Wat belangrijk is om te weten is dat de huidige abonnementsprijzen voor bestaande abonnees zes maanden gehandhaafd blijven. Heb je dus al een abonnement? Dan ga je pas vanaf 23 augustus 2021 meer betalen.

Mocht je een abonnement willen afsluiten en euro’s willen besparen, dan doe je er dus verstandig aan om dit voor 23 februari 2021 te doen. Klik hier om direct en voor de oude prijs een Disney Plus-abonnement af te sluiten.

Zie hieronder de volledige lijst van 314 Star-titels die vanaf 23 februari direct te streamen zijn op Disney Plus. Disney heeft laten weten dat er maandelijks nieuwe titels aan Star zullen worden toegevoegd. Aan het einde van dit jaar moeten er 1000 Star-titels op Disney Plus staan.

Klik hier als je wil weten welke films en series er met de komst van Star op 23 februari direct beschikbaar zijn.