Disney Plus krijgt prijsverhoging, maar voegt uitbreiding Star toe

star, disney plus, 11 december 2020

Disney gaat per 23 februari 2021 een kleine prijsverhoging doorvoeren voor Disney Plus, maar voegt op deze datum Star als extra uitbreiding toe aan de service. Dit is vandaag bekend gemaakt tijdens de Disney Investor Call. 

Disney Plus kost nu 6,99 euro per maand. Per 23 februari 2021 wordt dit 2 euro duurder, dus 8,99 euro per maand (zie foto onder).

In dit artikel:

Star

Maar nu komt het. Je krijgt er namelijk wat voor terug: Star.

Star is een nieuwe uitbreiding van Disney. Star zal films en shows bevatten van grote Disney merken, zoals ABC, FX, Freeform, Searchlight en 20th Century Studios. Ook zullen er Hulu Originals aan Star worden toegevoegd. De uitbreiding zal vooral gefocust zijn op volwassen content, inhoud die niet geschikt is voor Disney Plus.

Enkele titels die via Star bekeken kunnen worden zijn onder andere: ‘Deadpool’, ‘Grey’s Anatomy’, ‘Kingsman’, ’24’, ‘Buffy the Vampire Slayer’, ‘Modern Family’, ‘Prison Break’, ‘Planet of the Apes’, ‘Devil Wears Prada’, ‘Braveheart’, ‘Die Hard’, ‘Futurama’, ‘Homeland’ en ‘The Americans’. Of deze lijst ook in Nederland vanaf dag 1 beschikbaar is, moeten we even afwachten.

Star zal volledig geïntegreerd worden in Disney Plus. Op de homepagina wordt een nieuwe Star-merktegel toegevoegd (zie foto onder), naast de al bestaande van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. De uitbreiding is te beveiligen met een pincode, zodat kinderen er geen toegang tot hebben.

Groei

Met de komst van Star geeft Disney gehoor aan de vraag voor 18+ content op Disney Plus. De dienst kan zich nu ontwikkelen tot een waardige concurrent voor Netflix. Disney Plus telt op 2 december 2020, net een jaar na de lancering in november vorig jaar, 86,8 miljoen abonnees. En de volledige uitrol van de streamingdienst is nog niet volbracht. De service zal in 2021 ook in Zuidoost-Azië uitgerold gaan worden. Ook is Disney in onderhandeling om de dienst in Taiwan en Zuid-Korea te releasen.

Netflix, die een veel langer bestaan kent, telt op dit moment ongeveer 195 miljoen abonnees.

We houden je op de hoogte!

star, disney plus, 11 dec 2021