Disney Plus krijgt wekelijks nieuwe afleveringen in plaats van heel seizoen

forky asks a question, disney
Beeld: The Walt Disney Company.

Veel mensen houden ervan om af en toe eens lekker een serie te bingewatchen, maar als het op Disney Plus aankomt moeten we je teleurstellen. De mediaconglomeraat laat weten dat het van de nieuwe series één aflevering per week gaat releasen, in plaats van een heel seizoen in één keer zoals concurrent Netflix dat vaak doet. Dit liet Disney eerder weten tijdens de D23 Expo, de Disney fanclub.

Disney kiest bewust voor deze weekstrategie, er moeten immers abonnementhouders binnenkomen en vooral blijven. Om een serie als Loki volledig te kunnen zien (zes afleveringen van ongeveer een uur), moet je dus minimaal twee maanden abonnee blijven. Disney wilt hiermee voorkomen dat mensen een abonnement nemen, in een maand tijd als ‘bingen’ en dan weer verdwijnen.

Traditioneel

Daarnaast wilt Disney terug naar oude traditionele tijden, de pre-Netflix tijden. De tijd dat iedereen met smart op een nieuwe aflevering zat te wachten en dat er vervolgens thuis, onder vrienden of op de werkplek over werd gesproken.

We zijn door Netflix gewend geraakt aan het feit dat een heel seizoen in een keer beschikbaar is. Dit met als resultaat dat je vriend of vriendin in één dag het volledige seizoen al heeft gezien, terwijl jij net aan aflevering 2 moet beginnen. Vervolgens moet hij of zij dus langere tijd zijn mond houden om niets te verklappen. Ook online loop je het risico dat je een spoiler ziet die je niet wilt zien. Dit wilt Disney dus voorkomen door elke week een nieuwe aflevering te releasen, zodat er in ieder geval een langere tijd tussen zit en iedereen een redelijke tijd heeft om de laatste aflevering te bekijken. Disney wilt hiermee vooral de ‘gezamenlijkheid’ terugbrengen, en dat past ook wel bij het mediabedrijf.

Disney’s doel is om eind 2020 rond de 10 miljoen abonnees te hebben.

Wij van Disneyplusser vinden het in ieder geval een prima strategie en kijken enorm naar de wekelijkse nieuwe titels uit!