Disney Plus met speciale knop beschikbaar op de Playstation 5

Disney Plus lijkt direct toegevoegd te gaan worden op de nieuwe Sony Playstation 5. Het Braziliaanse Tecnoblog heeft namelijk een foto gepubliceerd van de afstandsbediening met een Disney Plus-logo erop.

Sony kondigde eerder dit jaar de Playstation 5 aan, inclusief een afstandsbediening, de Media Remote. De vier onderste grote knoppen op het kastje waren echter volledig wit gekleurd (zie foto onder), waardoor het tot nu toe onduidelijk was waar de buttons voor diende.

Klik hier om je voor slechts € 6,99 per maand (op ieder moment opzegbaar) of € 69,99 per jaar (2 maanden gratis!) te abonneren op Disney Plus. Je kan hiervoor ook op de onderstaande Disney-banner klikken.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

In dit artikel:

Disney Plus

Het Braziliaanse Tecnoblog heeft nu een foto van de afstandsbediening online gezet. De afbeelding is afkomstig uit een handleiding van de Media Remote, die in bezit is van de website. Echter zijn de knoppen nu voorzien van logo’s van Netflix, Spotify, YouTube en Disney Plus (zie foto onder). Dit zou dus betekenen dat je met een druk op de knop de streamingdienst van de Huismuis kan starten.

De knoppen kunnen per regio verschillen. Zo zou Sony er voor kunnen kiezen om op de Amerikaanse modellen een knop voor HBO Max te reserveren, een dienst die in Nederland niet beschikbaar is.

Voice control

Ook schrijft de website over een andere functie op de Media Remote. De afstandsbediening beschikt namelijk ook over een ingebouwde microfoon. Dit zou onder andere zijn voor voice control. Met deze functie zou een gebruiker dan dus games en andere media kunnen starten met zijn stem.

Volgens Tecnoblog zou de afstandsbediening op 17 november beschikbaar moeten zijn in Brazilië. Op deze datum wordt Disney Plus ook gelanceerd in het Zuid-Amerikaanse land en Latijns-Amerika. Als die datum klopt is de kans dus groot dat ook de Playstation 5 op of rond die datum te koop zal zijn.

Sony heeft tot op heden geen officiële releasedatum aangekondigd voor de nieuwe console, behalve ‘Holiday 2020’. Ook heeft het mediabedrijf zelf nog niet officieel bekendgemaakt waarvoor de vier onderste knoppen gaan dienen.

afstandsbediening playstation 5

sony playsation 5, disney plus, disney+, afstandsbediening