Disney Plus Nederland krijgt Japanse Disney Originals

tokyo mer, disney plus, disney+

Goed nieuws voor liefhebbers van Japanse films en series. De bibliotheek van Disney Plus in Nederland zal namelijk uitgebreid gaan worden met Japanse Disney Plus Originals. Hiervoor is Disney een samenwerking aangegaan met Tokyo Broadcasting System (TBS).

‘Tokyo MER’ is de eerste Japanse Disney Plus Star Original die een wereldwijde distributie krijgt op Disney Plus. De fictionele dramaserie, die uit 11 afleveringen van een klein uur bestaan, is geproduceerd door het Japanse mediabedrijf Tokyo Broadcasting System (TBS). TBS bezit 28 nieuwszenders en 34 radiostations in Japan en is daarmee een van de grootste spelers in het medialandschap in het land van de rijzende zon.

Samenwerking

Disney en TBS zijn daarnaast overeengekomen om na ‘Tokyo MER’ wereldwijd nog meer Japanse content op Disney Plus te gaan lanceren. “TBS is lange tijd een gewaardeerde partner van ons geweest bij het uitzenden van Disney-films. We kijken ernaar uit om voort te bouwen op deze relatie en de geweldige content die TBS produceert aan consumenten in Japan en wereldwijd te distribueren. Disney Plus zal een actieve rol blijven spelen bij de distributie van Japanse content, in samenwerking met Japanse makers en bij het promoten van de creatieve kracht van Japan over de hele wereld”, aldus Carol Choi, president van Walt Disney Japan Co.

Disney Plus

‘Tokyo MER’ ging op 4 juli in première op de Japanse televisie. De laatste aflevering was op 12 september te zien. Vanaf 27 oktober is de serie te bewonderen op Disney Plus in Japan. Dit is ook de dag dat Disney Plus officieel gelanceerd wordt in het Aziatische land. Er is nog geen officiële datum voor ‘Tokyo MER’ voor Disney Plus in Nederland, maar de verwachting is niet dat dit heel lang zal gaan duren.

Verhaal

‘Tokyo MER’ (Mobile Emergency Room) gaat over een groep medewerkers van de spoedeisende hulp in Tokyo, die met een speciaal medisch voertuig uitgerust met een operatiekamer met de nieuwste medische apparatuur, naar ongevallen en rampen gaat om levens te redden.

In de serie zien we Ryohei Suzuki als Kota Kitami, die niet van afwachten houdt en met gevaar voor eigen leven die van andere probeert te redden. De serie omvat ook enkele politieke elementen, want het Japanse ministerie van Volksgezondheid, Arbeid en Welzijn probeert het MER te ontmantelen.

Zie onderaan dit artikel een fragment uit ‘Tokyo MER’.

Internationaal

‘Tokyo MER’ is niet de eerste Disney Plus Star-titel die wereldwijd uitgerold zal gaan worden. Eerder gebeurde dit al met de Spaanse serie ‘Besos al Aire’, die nu op Disney Plus in Nederland te zien is. Disney Plus-titels die geproduceerd zijn in Europe dragen bij aan het quotum (30%) van de Europese Unie waar Disney aan moet voldoen om een streamingdienst in Europa te laten draaien. Ook de Latijns-Amerikaanse serie ‘Entrelazados’ zal later op Disney Plus verschijnen. Daarnaast liet Disney eerder al weten het een goed idee te vinden om Disney Plus Hotstar Specials uit India te gaan toevoegen aan de service.