Disney Plus: Nieuwe Fox-serie ‘The Big Leap’ in aantocht

the big leap, disney plus, disney+

Disney heeft een nieuwe serie voor Disney Plus in Nederland aangekondigd. Het gaat om seizoen 1 van ‘The Big Leap’, een muzikaal komediedrama die op dit moment op Fox in de Verenigde Staten uitgezonderd wordt. 

Synopsis

‘The Big Leap’ gaat over tweede kansen, je dromen najagen en terugnemen wat van jou is. De show draait om een groep mensen die niet heel veel geluk hebben in hun leven. Zij proberen hun leven te veranderen door deel te nemen aan een dansshowwedstrijd.

Cast en afleveringen

De serie, die uit 9 afleveringen bestaat en gebaseerd is op de Britse minserie ‘Big Ballet’ uit 2014, bevat elementen van ‘American Idol’ en ‘Glee’. In ‘The Big Leap’ zien we onder andere Scott Foley (Scandal), Teri Polo (Meet the Parents) and Piper Perabo (Covert Affairs). De show is gemaakt door Liz Heldens, bekend van NBC’s ‘Deception’.

Disney Plus

‘The Big Leap’ ging op 20 september in première op Fox in de Verenigde Staten. De laatste uitzending van de serie zal op 15 november 2021 uitgezonden worden op de Amerikaanse zender. De eerste aflevering van de show is vanaf woensdag 1 december op Disney Plus in Nederland te zien. Vervolgens zal er elke woensdag een nieuwe episode op de streamingdienst verschijnen.

Het is op dit moment nog niet duidelijk over er een tweede seizoen van de serie gemaakt gaat worden.