Disney Plus-serie ‘Willow’ krijgt geen seizoen 2

Willow Disney Plus
Image: ⓒ Disney

De serie Willow kwam eind 2022 op streamingdienst Disney Plus en is een vervolg op de populaire Ron Howard-film uit 1988.

De film Willow uit 1988 was een enorme hit en werd mede geschreven door George Lucas, de man achter de populaire Star Wars-franchise. Door zijn betrokkenheid bij de film begon Industrial Light & Magic aan de special effects te werken, wat resulteerde in de allereerste ‘morphing’-sequentie ooit.

Willow seizoen 1

In 2022 bracht Lucasfilm een vervolg op de film uit in de vorm van een volledig seizoen met dezelfde acteurs en actrices uit de originele film, uitgezonden op Disney Plus. Het productiebedrijf heeft nu echter aangekondigd dat er geen tweede seizoen van de serie zal komen, wat verrassend is gezien de zeer goede beoordelingen die het kreeg op platforms zoals IMDB en Rotten Tomatoes, zowel van professionele critici als van het publiek.

Bekijk hieronder de trailer van Willow seizoen 1.

Er is geen specifieke reden gegeven voor de annulering door Lucasfilm of Disney. Voor de fans van ‘Willow’ betekent dit dat ze het moeten doen met slechts één seizoen van de serie en de originele film uit 1988.

Disney Plus kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.