Disney voegt autoplay-functie toe aan Disney Plus app

disney autoplay nieuw

Langzaam maar zeker komen we steeds dichter bij de lancering van Disney Plus op 12 november. Alhoewel we nog steeds in de testfase zitten, werpt deze wel degelijk zijn vruchten af. De Disney Plus app maakt stappen vooruit en het lijkt erop dat we met de nieuwe update ook een nieuwe en zeer gewenste functie gaan zien: ‘Autoplay’

Disney Plus app

Meerdere gebruikers die de nieuwe update (1.1.0) van de Disney Plus app al konden downloaden en via een Chromecast op een Samsung TV kijken, zien nu dat er na een aflevering wordt afgeteld en dat de volgende aflevering vervolgens automatisch start (zie foto onder). Dit was in de oude versie (1.0.3) nog niet het geval. Of de autoplay-functie op andere apparaten ook werkt, is niet duidelijk. Mocht jij dit kunnen beamen, laat het ons dan zeker weten op info@gostreaming.nl, of via een reactie onder dit bericht.

De nieuwe update wordt, zoals vaker gebeurd met updates, gefaseerd uitgerold. Dit wordt onder andere gedaan om te voorkomen dat de servers overbelast raken. Houd er rekening mee dat hier enkele dagen tussen kan zitten.

samsung, app, autoplay
Autoplay in actie op een Samsung televisie met Chromecast. Foto: Richard Schaaper.

Veel mensen wachten op de Disney Plus app voor de Samsung en LG-televisies (geen OLED’s). Sommige kunnen de LG app downloaden en zonder problemen gebruiken, terwijl hij bij andere slecht functioneert.

De Samsung app is daarentegen nog in geen velden op wegen te bekennen. Voor beiden merken geldt dat er hard aan gewerkt wordt en dat de applicaties op ieder moment verwacht kunnen worden.

De LG C7 televisies (OLED) hebben inmiddels ook een update gehad. 4K werkt prima op de televisies van de Zuid-Koreaanse fabrikant. HDR werkt echter nog niet naar behoren. De lichtblauwe streep die lange tijd in beeld te zien was is ook verdwenen.

Het ziet er al met al dus rooskleuring uit. We maken stappen vooruit. Tot de volgende update!