Disney voegt in oktober extra titels toe aan Disney Plus (overzicht)

atlanta, disney plus, disney+

Leuk en onverwachts nieuws! Disney voegt deze maand (oktober) een mooi lijstje nieuwe titels toe aan Disney Plus. We hebben ze weer netjes voor je op een rijtje gezet. Een van de meest opvallende is de populaire FX-serie ‘Atlanta’.

Wil je direct naar het volledige aanbod van Disney Plus? Klik dan hier.

8 oktober

William Shakespeare’s Romeo + Juliet (1996)

De film speelt zich af in Los Angeles, in het fictieve Verona Beach. Twee grote families, de Montagues en de Capulets, zijn in deze moderne versie van het verhaal rivalen in de zakenwereld. De gespannen sfeer tussen de families ontploft wanneer Romeo Montague en Juliet Capulet verliefd blijken te zijn op elkaar.

13 oktober

Maximilian – Das Spiel von Macht und Liebe (S1 / 2017)

In 1477 sterft Karel de Stoute. Zijn enige kind is een meisje dat niet zonder echtgenoot kan regeren. Ondertussen strijden keizer Frederik III en zijn tegenstander Lodewijk XI van Frankrijk in Oostenrijk om de huwelijksvooruitzichten. Wat volgt zijn gevechten en tragedies.

Das Verschwinden (S1 / 2017)

De 20-jarige Janine Grabowski verdwijnt in een klein Beiers stadje vlakbij de Tsjechische grens. Hoewel alle bewijzen erop wijzen dat Janine in het geheim het achterland wilde verlaten, raakt haar moeder, Michelle er steeds meer van overtuigd dat er iets mis is. Michelle’s vermissingsrapport wordt snel door de politie gearchiveerd. Dus de alleenstaande moeder moet op eigen risico op onderzoek uit. Hoe langer ze op zoek is naar een antwoord op de verdwijning van Janine, hoe meer ze ontdekt over haar dochter en de mensen met wie ze omging. Ze begint te twijfelen of Janine wel gevonden wil worden.

15 oktober

Dark Water (2005)

Dark Water vertelt het verhaal van Dahlia Williams (Jennifer Connelly), een pas gescheiden moeder. Omdat ze niet genoeg geld heeft om een prijzig appartement te huren, vertrekt ze met haar dochter Ceci (Ariel Gade) naar Roosevelt Island nabij Manhattan. Daar verhuurt een makelaar haar een appartement in een naargeestig oud gebouw. Het is niet veel, maar het is betaalbaar en huisbaas Mr. Murray (John C. Reilly) lijkt een behulpzame man. Williams’ dochter vindt er vervolgens een Hello Kitty-rugzak en krijgt een eigenaardig ingebeeld vriendinnetje genaamd Natasha (Perla Haney-Jardine), door het plafond begint schijnbaar zonder oorzaak donker water te lekken en Ceci komt telkens op de proppen met praatjes over dingen die ze helemaal niet kan weten. Williams gaat op zoek naar wat er aan de hand is.

Trick or Treat (1952)

Trick or Treat is een korte animatiefilm uit 1952, geproduceerd door Walt Disney Productions. De cartoon, die zich afspeelt op Halloween-avond, volgt een reeks grappen tussen Donald Duck en zijn neven met Witch Hazel.

Night Watch (2004)

In de proloog, die plaatsvindt in de Middeleeuwen, worden mensen met buitengewone krachten Anderen genoemd. De Anderen zijn aanhangers van ofwel het Licht, ofwel het Donker. De Lichten en de Donkeren dagen elkaar uit voor een gevecht. Geser, de leider van het Licht, realiseert zich dat beide groepen even sterk zijn en elkaar zullen vernietigen. In een overeenkomst met Zavulon, generaal van het Donker, besluiten beide tot een staakt-het-vuren en de oprichting van een Night Watch door de Lichten en een Day Watch door de Donkeren, met de bedoeling om het evenwicht te bewaren.

19 oktober

Atlanta (S1 en S2 / 2018)

De serie gaat over Earnest Earn Marks (Donald Glover), die woont in Atlanta. Hij probeert zijn leven te verbeteren voor zijn ex-vriendin (de moeder van zijn dochter), zijn ouders en zijn neef, die rapt onder het alias “Paper Boi”. Nadat hij de Princeton-universiteit verlaten heeft, moet Earn werk gaan zoeken. Hij heeft geen geld en geen plek om te leven, dus slaapt hij steeds bij zijn ouders of zijn ex-vriendin. Als hij zich realiseert dat zijn neef aan het doorbreken is met rappen, besluit Earn om contact te zoeken met zijn neef, om wat te maken van zijn leven en vooral een beter leven te creëren voor zijn dochter Lotti.

White House Farm (S1 / 2020)

De serie is gebaseerd op de ware gebeurtenissen van 6 augustus 1985. Vijf leden van de familie Bamber-Caffell worden doodgeschoten op White House Farm, Essex. De politie, onder leiding van rechercheurs DCI Taff Jones (Stephen Graham) en DS Stan Jones (Mark Addy), wordt ingeschakeld voor onderzoek.
Bij het ondervragen van de zoon van de Bambers, Jeremy Bamber, beweert hij dat zijn zus Sheila, die aan schizofrenie leed, doordraaide en een geweer met geluiddemper bemachtigde en hun ouders en Sheila’s zesjarige tweelingzonen vermoordde. Terwijl de moordzaak steeds duidelijker wordt, komt er een verwoestende wending aan het licht.

22 oktober

What Lies Beneath (2000)

Claire Spencer (Michelle Pfeiffer) raakt verward wanneer ze met haar echtgenoot Dr. Norman Spencer (Harrison Ford) het huis betrekt van Normans overleden vader. Ze was nog niet zo lang geleden betrokken bij een auto-ongeluk, hun dochter heeft net het ouderlijk huis verlaten en nu ziet en hoort ze dingen waarvan anderen schijnbaar niets merken. Ze heeft geen idee of ze gek aan het worden is of dat het spookt in hun nieuwe huis. Bovendien lijkt de buurvrouw plotseling in het niets verdwenen.

The Rocky Horror Picture Show (1975)

Op de terugweg van een huwelijksfeestje belanden Brad en Janet in een vreemd onherbergzaam gebied. Ze komen in een vreselijke regenbui terecht, raken de weg kwijt en krijgen een lekke band. Gelukkig is er een kasteel in de buurt: het kasteel Frankenstein. Daar hebben dokter Frank-N-Furter en zijn vrienden, afkomstig van een transseksuele planeet uit het Transsylvaanse melkwegstelsel, zich geïnstalleerd.

29 oktober

28 Days Later (2002)

Een laboratorium aan de Universiteit van Cambridge test producten op dieren. Drie activisten van het Animal Liberation Front willen deze bevrijden. Ze breken op een nacht in en treffen er wilde chimpansees aan die martelingen ondergaan tijdens experimenten. Een onderzoeker probeert de activisten tegen te houden en waarschuwt ze dat de chimpansees geïnfecteerd zijn met een virus genaamd ‘Woede’. Hierdoor zijn ze extreem gewelddadig. De activisten weigeren de man te geloven en laten een chimpansee vrij. Deze bijt een van de activisten in de nek en infecteert haar zodoende ook. Niet veel later worden de andere activisten en de onderzoeker ook besmet.

28 Weeks Later (2007)

Zes maanden na de uitbraak van een virus in Groot-Brittannië verklaart het Amerikaanse leger de ziekte onder controle te hebben. Hoewel een groot deel van het land nog steeds in quarantaine is, wordt Londen langzaam heropgebouwd en nemen de overlevenden opnieuw hun intrek in de stad. Maar wanneer een drager van het virus zijn weg naar de hoofdstad vindt en ziek wordt, breekt de hel opnieuw los.

Signs (2002)

Zes maanden na de uitbraak van een virus in Groot-Brittannië verklaart het Amerikaanse leger de ziekte onder controle te hebben. Hoewel een groot deel van het land nog steeds in quarantaine is, wordt Londen langzaam heropgebouwd en nemen de overlevenden opnieuw hun intrek in de stad. Maar wanneer een drager van het virus zijn weg naar de hoofdstad vindt en ziek wordt, breekt de hel opnieuw los.