Disney werkt aan nieuwe live-action film van ‘Inspector Gadget’

null

Disney is begonnen met de productie van een nieuwe live-action film van Inspector Gadget. Het mediabedrijf werkt hierbij samen met producenten Dan Lin en Jonathan Eirich, die eerder de film Aladdin voor hun rekening namen. Dit schrijft het entertainmentmagazine Variety.

Disney heeft Mikey Day en Streeter Seidell, beiden schrijvers voor het satirische programma Saturday Night Live, ingehuurd om het script voor hun rekening te nemen.

Inspector Gadget maakte in 1983 zijn debuut als animatieserie. Het onhandige maar dappere titelkarakter neemt het iedere aflevering met behulp van zijn nichtje Penny en een groot arsenaal aan gadgets op tegen zijn aartsvijand Dr. Claw.

In 1999 bracht Disney al een live-action film van Inspector Gadge uit. Matthew Broderick speelde toen de hoofdrol. French Stewart verving hem in het tweede deel (2003).

Of Inspector Gadged rechtstreeks naar Disney Plus komt als een Original of eerst de bioscopen in gaat, is onduidelijk. Het nieuws is nog niet officieel bevestigd door Disney.