Disney wijzigt releasedatum ‘The One and Only Ivan’ op Disney Plus

disney plus, the one and only ivan, 25 juli 2020

Disney heeft de releasedatum voor ‘The One and Only Ivan’ op Disney Plus in Nederland gewijzigd. Disney liet Disneyplusser eerder weten dat de live-action film op 21 augustus hier op de dienst zou verschijnen, maar dit is verschoven naar vrijdag 11 september.

‘The One and Only Ivan’ is een fantasiedramafilm, geregisseerd door Thea Sharrock, en is gebaseerd op de Award-winnende en bestverkopende kinderroman uit 2013 van Katherine Applegate met dezelfde naam. De film is een mix van live-action en animatie.

Klik hier om je voor slechts € 6,99 per maand (op ieder moment opzegbaar) of € 69,99 per jaar (2 maanden gratis!) te abonneren op Disney Plus. Je kan hiervoor ook op de onderstaande Disney-banner klikken.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Plot

Een zilverrug gorilla genaamd Ivan (stem van Sam Rockwell) woont in een kooi bij de Big Top Mall, met een ouder wordende olifant genaamd Stella (stem van Angelina Jolie) en een hond genaamd Bob (stem van Danny DeVito). Beiden dieren hebben niet echt een idee hoe ze in de mall terecht zijn gekomen. Ivan , Stella en Bob zijn eigendom van Mack, de eigenaar van de Big Top Mall.

Wanneer een misbruikte babyolifant genaamd Ruby opduikt en onder Stella’s hoede komt, raakt dit een gevoelige snaar bij Ivan en begint hij ook voor haar te zorgen. Ruby is onlangs gescheiden van haar familie in het wild. Hierdoor trekt Ivan zijn leven in twijfel en waar hij vandaan komt en waar hij uiteindelijk wil zijn. Samen met Julia, de dochter van de conciërge, willen ze de situatie in het winkelcentrum omdraaien voor een beter leven.

Streamingrelease

Waarom de releasedatum van de film is gewijzigd is niet duidelijk. Stiekem hebben wij de hoop dat ‘Onward’ zijn plaats over neemt, maar dit zullen we moeten afwachten.

In de Verenigde Staten verschijnt ‘The One and Only Ivan’ op 14 augustus op Disney Plus, dit is de officiële releasedatum dat de film in première zou gaan in de bioscoop. Maar door het coronavirus en het sluiten van de bioscopen is besloten om de live-action een streamingrelease te geven.

Zie hieronder de trailer van de film, vanaf vrijdag 11 september te zien op Disney Plus!