Disney+ wil net als Netflix delen van accounts tegengaan

Bekijk nu DuckTales op Disney+
Image: ©Disney

Disney+, de gigantische streamingdienst van Disney, gaat actieve stappen zetten om het delen van inloggegevens tussen verschillende huishoudens tegen te gaan. Deze aankondiging komt na de recente publicatie van hun kwartaalcijfers, die een dip in de verwachte inkomsten lieten zien.

Disney CEO Bob Iger liet tijdens de presentatie van hun kwartaalcijfers vallen dat Disney “zal beginnen met het bijwerken van onze abonnementscontracten met aanvullende voorwaarden en ons voorwaardenbeleid” later dit jaar en Disney zal ook “strategieën uitrollen om meer geld te verdienen” in 2024.

Hiermee erkent Disney+ het wijdverspreide fenomeen van accountdeling en lijken ze vastberaden om hier verandering in te brengen. Het delen van inloggegevens tussen gebruikers heeft een behoorlijke impact op de inkomsten van bijna alle streamingdiensten. Hoewel het nog onzeker is welke maatregelen het in de toekomst gaat treffen, is het wel duidelijk dat Disney+ net als Netflix van plan is om de huidige gang van zaken om te gooien.

Disney is verwikkeld in een grote concurrentieslag met andere streamingdiensten op de markt, zoals Netflix, HBO Max, Amazon Prime en meer. Het was eerst redelijk gebruikelijk voor consumenten om meerdere abonnementen tegelijkertijd te hebben, maar vanwege de hoge inflatie zijn mensen kieskeuriger.

Eerst Netflix, nu Disney

Zoals we allemaal wel weten, is dit niet de eerste keer dat een grote streamingdienst plannen heeft om het accountdelen tegen te gaan. Het voornaamste voorbeeld is natuurlijk Netflix waarbij je nu niet meer zomaar op elke locatie gebruik kan maken van iemands account.

Disney+ heeft het afgelopen kwartaal ruim 10 miljoen abonnees verloren. Dit komt voornamelijk door het feit dat ze de streamingrechten van de Indian Premier League (IPL) zijn kwijtgeraakt, maar het brengt wel een grotere focus op het andere probleem van het accountdelen.

In een interview met CNBC vorige maand onthulde Iger zijn plannen voor de toekomst van de streamingdienst, waaronder minder budget voor Marvel- en Star Wars-producties en het verwijderen van Disney+ aanbod.

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.