Disney zet prachtige trailer van nieuwe animatiefilm ‘Luca’ online

luca, disney, pixar film

Disney en Pixar hebben de eerste en prachtige trailer van hun nieuwe animatiefilm ‘Luca’ online gezet. Het nieuwe project van de filmstudios moet vanaf 18 juni 2021 in de bioscoop te zien zijn.

Plot en cast

‘Luca’ speelt zich af in de Italiaanse Rivièra, waar Luca (stem van Jacob Tremblay) woonachtig is en met zijn beste vriend Alberto (stem Jack Dylan Grazer) een onvergetelijke zomer beleeft, gevuld met ijs, pasta en ritjes op de scooter. Maar het plezier wordt bedreigd door een diep bewaard geheim, Luca en Alberto zijn beiden zeemonsters uit een andere wereld. En het zit de vrienden niet mee, want de lokale bevolking heeft een diepgewortelde haat voor zeemonsters.

Maya Rudolph (‘Shrek the Third’, ‘Big Hero 6’, ‘The Angry Birds Movie’) en Jim Gaffigan (Bob’s Burgers’) spelen  Daniela en Lorenzo, de ouders van Luca. Nieuwkomer Emma Berman horen we in de rol van Giulia, de avontuurlijke vriend van Luca en Alberto.

Persoonlijk

De film wordt geregisseerd door de talentvolle Enrico Casarosa (‘La Luna’), de sinds 2017 deelt uitmaakt van de Pixar Brain Trust, de creatieve adviesraad van de animatiestudio. Casarosa werkt eerder mee aan ‘Cars’, ‘Ratatouille’, ‘Up’, ‘The Good Dinosaur’, ‘Coco’ en ‘Incredibles 2’. ‘Luca’ wordt geproduceerd door Andrea Warren (‘Lava’ en ‘Cars 3’).

“Dit is een zeer persoonlijk verhaal voor mij. Niet alleen omdat het zich afspeelt aan de Italiaanse Rivièra waar ik ben opgegroeid, maar ook omdat de kern van deze film draait om vriendschap. Jeugdvriendschappen leggen vaak de basis voor wie men wil zijn als persoon en deze banden zullen centraal staan in het verhaal van Luca”, aldus regisseur Enrico Casarosa. “Naast de schoonheid en de charmes van de Italiaanse kust, zal onze film een onvergetelijk zomeravontuur brengen dat Luca zeker zal veranderen.”

Disney Plus

Zowel voor als tijdens de coronaperiode heeft Disney verschillende films eerder naar Disney Plus gebracht. Onder andere ‘Frozen 2’, ‘Star Wars: The Rise of Skywalker’ en de Broadway musical ‘Hamilton’ vonden allemaal hun weg eerder naar de streamingservice. ‘Mulan’ kreeg een hybride-release en werd zowel op Disney Plus tegen extra kosten als in de bioscoop uitgebracht in landen waar Disney Plus niet beschikbaar is. ‘Soul’ verscheen zelfs direct op Disney Plus, zonder bijbetaling.

Het nieuwste paradepaardje van Disney, ‘Raya and the Last Dragon’ krijgt, net als ‘Mulan’, ook en hybride-release (5 maart) zoals ‘Mulan’.

Na de bioscoop komt ‘Luca’ uiteraard ook naar Disney Plus. Wanneer dit is, is niet precies te zeggen. Het zal ook afhangen van of de bioscopen in juni weer (gedeeltelijk) geopend zijn of niet. Elke situatie is uniek en Disney heeft al vaker aangegeven dat alle films per geval bekeken worden.

‘Luca’ draait naar verwachting vanaf vanaf juni 2021 in de bioscoop.

Zie hieronder de trailer van ‘Luca’.

Luca, disney poster