Disney zet trailer van nieuwe Disney-film ‘Lightyear’ online

lightyear, disney

Disney/Pixar hebben vandaag de trailer van de nieuwe film ‘Lightyear’ online gezet. De film is vanaf 15 juni te zien in de bioscoop

‘Lightyear’ is het definitieve oorsprongsverhaal van Buzz Lightyear en volgt de legendarische Space Ranger op een intergalactisch avontuur. “De wereld van Buzz was altijd iets waar ik enthousiast over was”, zei regisseur Angus MacLane. “In ‘Toy Story’ bleek er een ongelooflijk achtergrondverhaal over hem als Space Ranger, maar dit werd alleen maar aangestipt. Ik wilde die wereld altijd verder verkennen. Dus mijn ‘Lighytear’-pitch was: ‘Wat was de film die Andy zag waardoor hij een Buzz Lightyear wilde?’ Ik wilde die film zien. En nu heb ik het geluk dat ik hem mag maken.’

Extra diepte

Naast de eerder aangekondigde Chris Evans, die zijn stem leent aan Buzz, zijn Keke Palmer, Dale Soules en Taika Waititi een groep ambitieuze rekruten. Peter Sohn vertolkt de stem van Buzz’s robotgenoot, Sox. De cast bevat ook de stemmen van Uzo Aduba, James Brolin, Mary McDonald-Lewis, Efren Ramirez en Isiah Whitlock Jr. “De cast voor ‘Lightyear’ is echt een droomteam,” zei MacLane. “Elk van de performers leefde onmiddellijk hun personage, wat ons de mogelijkheid gaf om een ​​beetje te spelen tijdens opnamesessies. Dit resulteerde in een niveau van specificiteit dat het materiaal verhief en extra diepte gaf aan de relaties van de personages. Het was een voorrecht om te werken met zo’n getalenteerde en genereuze cast.”

Michael Giacchino

De bekroonde componist Michael Giacchino is aan boord voor de muziek van “Lightyear”. Giacchino heeft een lange geschiedenis bij Pixar. Hij won een Oscar, Golden Globe en GRAMMY voor de originele soundtrack van ‘Up’. Ook verzorgde hij de muziek van ‘The Incredibles’, ‘Ratatouille’, ‘Cars 2’, ‘Inside Out’, ‘Coco’ en ‘Incredibles 2’. De ‘Lightyear’ Original Motion Picture Soundtrack van Walt Disney Records zal beschikbaar zijn op 17 juni 2022.

“Lightyear” is geproduceerd door Galyn Susman (‘Toy Story That Time Forgot’).

Disney Plus

Disney kondigde vorig jaar aan dat haar films 45 dagen in de bioscoop te zien zijn en daarna direct naar Disney Plus komen. Dit gebeurde als eerste bij ‘Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings’ en ‘Free Guy’. ‘Encanto’ draaide zelfs maar 30 dagen in de bioscoop en kwam op kerstavond naar de streamingdienst.

De verwachting is dat ook ‘Lightyear’ voor 45 dagen in de bioscoop te zien zal zijn. We kunnen de nieuwe Disney-film dan op woensdag 3 of vrijdag 5 augustus 2022 op Disney Plus verwachten.

Zie hieronder de trailer van ‘Lightyear’.