Disneyplussers kampen met foutmelding op Samsung en LG televisies

disney plus logo mei 2020

Disneyplussers in onder andere Nederland kampen sinds zaterdag 30 mei met een foutmelding op de Disney Plus app tijdens het inloggen op Samsung en LG televisies. De fout lijkt alleen televisietoestellen uit 2016 te treffen. Hoe komt dit en wat kan ik er aan doen?

Oplossing?

Het zou gaan om een codec die niet goed ingeladen wordt aan de kant van Samsung. De foutcode die daarbij vaak wordt weergegeven is 1016. Wie er precies verantwoordelijk is voor het probleem, is niet duidelijk.

disney plus foutmelding 1016
Foto: Danny Molenaar.

Sommige Disneyplussers hebben het probleem kunnen verhelpen door hun Domain Name System (DNS) instellingen naar 8888 te zetten en dan het toestel even van de stroom te halen en vervolgens weer aan te zetten. Hoe je dat precies doet lees je hier. Mocht dat niet werken, dan rest er niets anders dan geduldig af te wachten tot de Disney Plus app en/of de televisie een update krijgt. Werkt het wel, dan doe je er natuurlijk goed aan om de update ook zo snel mogelijk uit te voeren als deze beschikbaar komt.

Hoe lang kan dit duren?

Disney is moment in gesprek met Samsung om de issue spoedig te verhelpen. The House of Mouse kan echter niet in de systemen het Zuid-Koreaanse elektronicabedrijf, dus het is even afwachten. Maar aangezien de foutmelding alleen televisietoestellen uit 2016 treft, denkt Disney dat het probleem snel verholpen zal zijn.

Overige apparaten

Mocht je getroffen zijn door dit probleem, blijf dan af en toe checken voor updates. En in de tussentijd kan je Disney Plus natuurlijk altijd op alle andere apparaten bekijken.

Op dit moment is Disney Plus beschikbaar via een internetbrowser (bijvoorbeeld Google Chrome), op de iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV, Android telefoons, Android tablets, Android televisietoestellen, Google Chromecast en aan Chromecast gelinkte apparaten, de PlayStation 4 en de Xbox One.