Disney’s ‘Encanto’ nu te zien op Disney Plus in Nederland

encanto, disney plus-2

Na een korte bioscooprun van slechts 30 dagen is de nieuwe Disney-film ‘Encanto’ nu te zien op Disney Plus. De familiefilm is vandaag (24 december) om 09:00 uur live gegaan op de streamingdienst. 

Disney Plus kost 8,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 89,99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Disney-banners.

Verhaal

Disney’s ‘Encanto’, geproduceerd door Walt Disney Animation Studios, vertelt het verhaal van de buitengewone familie Madrigal. In een levendig dorp, diep verscholen in de bergen van Colombia, bewoont de familie Madrigal een magisch huis op een wonderbaarlijke en kleurrijke plek, genaamd Encanto. De magie van de Encanto heeft elk kind van de familie gezegend met unieke super- en geneeskrachten, behalve de 15-jarige Mirabel (Stephanie Beatriz / Ice Age en Bob’s Burgers). Als Mirabel ontdekt dat de magie van Encanto in gevaar is, beseft zij dat ze de laatste hoop van haar uitzonderlijke familie is.

Productie

‘Encanto’, die een speeltijd kent van 1.39 minuten, is geregisseerd door Byron Howard (Zootopia, Tangled) en Jared Bush (co-regisseur van Zootopia), mede geregisseerd door Charise Castro Smith (schrijver van The Death of Eva Sofia Valdez), en wordt geproduceerd door Clark Spencer en Yvett Merino. Bush en Castro Smith zijn de scenarioschrijvers van de animatiefilm.

IMDb en Rotten Tomatoes

Op IMDb zijn ze erg te spreken over ‘Encanto’. De film krijgt een 7,6 met meer dan 15.000 stemmen. Meer dan 20% van de mensen geeft ‘Encanto’ zelfs een 10. Ook op Rotten Tomatoes wordt men blij van de nieuwe Disney-film, want ‘Encanto’ heeft daar een Audience Score van maar liefst 93%.

‘Encanto’ is vanaf nu te zien op Disney Plus. De trailer kan je hieronder bekijken.