Disney’s musical ‘The HipHop Nutcracker’ nu te zien op Disney Plus

The-Hip-Hop-Nutcracker, disney plus, disney+
Image: ⓒ Disney

HipHop-fans opgelet! Vanaf vandaag is de nieuwe musical van Disney ‘The HipHop Nutcracker’ te zien op Disney Plus. De show werd tijdens de D23 Expo 2022 in California al aangekondigd.  

Disney Plus kost 8,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 89,99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Disney-banners. 

Verhaal

Rev Run van de populaire HipHop groep Run DMC neemt ons mee naar New York voor een hiphop-remake van het bekende balletstuk ‘The Nutcracker’. Op oudejaarsavond wordt de jaarlijkse New Year’s Eve Block Party gehouden en Maria-Clara’s (Caché Melvin) ouders (Allison Holker Boss en Stephen ’tWitch’ Boss) kunnen niet met elkaar opschieten, waardoor ze depressief wordt. Maria-Clara stort zich in een avontuur en probeert haar ouders weer dichter bij elkaar te brengen. Daarbij krijgt ze hulp van de magische speelgoedmaker Drosselmeyer (Comfort Fedoke) en de Notenkraker (Du-Shant ‘Fik-shun’ Stegall), die ze tot leven wekt.

Maria-Clara’s reis brengt haar van de straten van New York naar fantasiewerelden waar ze vecht met muizen en speelgoedsoldaatjes (Viktor White, BDash, Kevin ‘Konkrete’ Davis) en terug in de tijd naar de Land of Sweets om de sleutel te vinden om haar vakantiewens te ontgrendelen. Zal het genoeg zijn om de verloren liefde van haar ouders nieuw leven in te blazen voordat de klok middernacht slaat?

Dansers

‘The HipHop Nutcracker’, die een speeltijd kent van 45 minuten, bevat de allerbeste dansers, zoals Mikhail Baryshnikov, Tiler Peck, KidaTheGreat aka Kida Burns en Jabbawockeez als magische sneeuwvlokken. De choreografen die meewerkte aan de musical zijn NappyTabs, Hokuto ‘HOK’ Konishi, Phillip Chbeeb, Makenzie Dustman, Luther Brown, D-Trix en Jennifer Weber.

Productie

‘The HipHop Nutcracker’ is geproduceerd door Done+Dusted, die eerder ook al ‘Disney’s Family Singalong’, ‘de ‘BAFTA TV Awards’ en ‘The Little Mermaid LIVE!’ in beeld brachten. Uitvoerig is de show geproduceerd door Raj Kapoor, Katy Mullan, Jennifer Weber, Eva Price en NappyTabs.

‘The HipHop Nutcracker’ is vanaf nu te zien op Disney Plus.