Disney’s Pixar komt met ‘Soul’ behind-the-scenes documentaire

soul, disney plus 11 oktober 2020

Disney komt binnenkort met een behind-the-scenes documentaire over de nieuwe Pixar-film ‘Soul’. Dit heeft Kemp Powers, een van de regisseurs van het laatste paradepaardje van de Huismuis, bekend gemaakt tijdens een online persconferentie met mederegisseur en Pixar Chief Creative Officer Pete Docter en producer Dana Murray.

Coronavirus

De documentaire zal het filmproces en de moeilijkheden belichten bij het op afstand afronden van ‘Soul’. De animatiefilm zou binnen twee maanden afgerond worden, toen in maart het coronavirus toesloeg en er niet meer op kantoor gewerkt kon worden.

“Ik denk dat we echt geluk hadden en gezegend waren met waar we waren in het productieproces, want de back-end is zeer technisch. Mensen konden dus letterlijk hun machines pakken en naar huis gaan. Binnen een dag of twee waren we aan de slag. Ons team is geweldig. Iedereen toonde veerkracht”, aldus Murray.

“Meestal als we deze films voltooien vieren we dit”, vult Kemp aan. “We zitten dan met zijn alleen in een vol theater theater en we vieren dan dat de film helemaal klaar is en dat hebben we nu niet gedaan. Dus het drong pas vrij recent tot me door dat, afgezien van slechts een handjevol mensen, de meeste mensen die aan ‘Soul’ hebben gewerkt het eindresultaat nog niet hebben gezien. Het is iets wat we nog steeds niet hebben kunnen delen met het team.”

Gelukkig was er volgens Murray ook iets wat wel leuk was om vanuit huis ‘Soul’ af te ronden. “Een kijkje krijgen in het leven van iedereen en hun kinderen en huisdieren zien. De dingen die gebeuren tijdens een Zoom-vergadering…het is gewoon grappig en geweldig om de families van mensen te zien.”

Er is nog geen releasedatum bekend voor de documentaire.

Populair

Het is niet de eerste keer dat Disney documentaires maakt voor Disney Plus omtrent een grote productie. Eerder kregen we ‘Into the Unknown: Making Frozen 2’ en ‘Disney Gallery: The Mandalorian’, die beiden populair waren en zeer goed werden ontvangen.

Disney Plus

‘Soul’ zou aanvankelijk op 19 juni in de bioscoop verschijnen, maar werd door het coronavirus en het daardoor sluiten van de bioscopen uitgesteld naar 25 november. Op 9 oktober liet Disney weten dat de animatiefilm niet in de bioscoop te zien zal zijn en op 25 december (1e Kerstdag) een streamingrelease op Disney Plus krijgt. In landen waar Disney Plus niet beschikbaar is verschijnt ‘Soul’ wel in de bioscoop, zoals in China.

‘Soul’ is de eerste film voor Pixar met een overwegend zwarte stemmencast, waaronder Questlove, Daveed Diggs, Phylicia Rashad, Angela Bassett en Richard Ayoade.

Plot

‘Soul’ vertelt het verhaal van Joe Gardner (stem Jamie Foxx), een bandleraar op de middelbare school die maar een echte passie heeft: het spelen van Jazzmuziek. Net op het moment dat Joe zijn droom lijkt uit te gaan komen, wordt hij door een onverwachtse misstap opnieuw gedwongen om zichzelf de vraag te stellen wat werkelijk belangrijk voor hem is in het leven. Dit komt allemaal door Joe’s ontmoeting met 22, een ziel die denkt dat er meer is tussen hemel en aarde.

Zie hieronder de trailer van ‘Soul’.