Disney’s streamingsdienst Hulu in 2021 naar Europa

hulu, disney plus, nederland

Disney heeft zichzelf ten doel gesteld om zijn streamingsdienst Hulu in 2021 in Europa te lanceren. Dit heeft Disney CEO Bob Iger gisteren tijdens de Investor Call bekend gemaakt. Hulu is op dit moment alleen in de Verenigde Staten beschikbaar.

Eerder werd al bekend dat er internationale uitbreidingsplannen voor Hulu waren, maar omdat Disney geen rechten bezit om buiten de Verenigde Staten te streamen zijn deze plannen in de koelkast gezet. Nu lijkt dit alsnog op relatief korte termijn werkelijkheid te worden.

Het mediabedrijf timmert op dit moment hard aan de weg om alle deals en licentieovereenkomsten rond te krijgen om de Hulu content internationaal op de markt te kunnen brengen. In de Verenigde Staten worden Disney Plus, Hulu en ESPN+ in een bundel aangeboden. Het is zeer waarschijnlijk dat dit ook in Europa gaat gebeuren.  Wanneer de dienst in 2021 op de Europese markt komt is niet bekend gemaakt.

In dit artikel:

Stijging

Sinds de lancering van Disney Plus zag Disney het aantal Hulu-abonnees fors stijgen. De streamingsdienst telt inmiddels meer dan 30 miljoen betalende abonnees. Hulu is voor 67% in handen van The Walt Disney Company, de overige 33% is voor kabelmaatschappij Comcast. De dienst biedt verschillende soorten content aan om te streamen, zoals films, series en televisieprogramma’s. Hulu wierf veel bekendheid met de populaire serie ‘The Handmaid’s Tale’, die in 2018 bekroond werd met een Golden Globe voor beste dramaserie.

Kosten

Een abonnement op de Hulu streamingservice (met ads) kost 5,99 dollar (ongeveer 5,50 euro) per maand. Voor de dienst zonder ads betaal je het dubbele.

Ook zend Hulu live-tv uit onder de naam Hulu + LIVE TV, inclusief televisiezenders zoals ABC, CBS, NBC en Fox. Ook het aantal abonnees van Hulu + LIVE TV is gestegen. De service telt op dit moment 3.2 miljoen abonnees. Hulu + LIVE TV kost je 54,99 dollar (ongeveer 50 euro) per maand.

De combideal Hulu (no ads) + Hulu + LIVE TV kost 60,99 dollar, ongeveer 55 euro per maand.

Wat de dienst en/of bundel in Nederland gaat kosten, is niet bekend.