Disney’s ‘The One and Only Ivan’ ook rechtstreeks naar Disney Plus

the one and only ivan, disney plus

Het Coronavirus heeft inmiddels het gehele filmschema van Disney op zijn kop gegooid. Opnieuw heeft het mediabedrijf daarom besloten dat een nieuwe film de bioscoop gaat overslaan en rechtstreeks naar Disney Plus komt. Het gaat dit keer om ‘The One and Only Ivan’. 

‘The One and Only Ivan’ is een fantasiedramafilm, geregisseerd door Thea Sharrock en is gebaseerd op de Award-winnende en bestverkopende kinderroman uit 2013 van Katherine Applegate met dezelfde naam. De film is een mix van live-action en animatie.

Waar gaat de film over?

Een zilverrug gorilla genaamd Ivan (stem van Sam Rockwell) woont in een kooi bij de Big Top Mall, met een ouder wordende olifant genaamd Stella (stem van Angelina Jolie) en een hond genaamd Bob (stem van Danny DeVito). Beiden dieren hebben niet echt een idee hoe ze in de mall terecht zijn gekomen. Ivan , Stella en Bob zijn eigendom van Mack, de eigenaar van de Big Top Mall.

Wanneer een misbruikte babyolifant genaamd Ruby opduikt en onder Stella’s hoede komt, raakt dit een gevoelige snaar bij Ivan en begint hij ook voor haar te zorgen. Ruby is onlangs gescheiden van haar familie in het wild. Hierdoor trekt Ivan zijn leven in twijfel en waar hij vandaan komt en waar hij uiteindelijk wil zijn. Samen met Julia, de dochter van de conciërge, willen ze de situatie in het winkelcentrum omdraaien voor een beter leven.

Disney Plus

‘The One and Only Ivan’ zou aanvankelijk op 14 augustus in première gaan in de bioscoop, maar door de coronacrisis en het sluiten van (een deel) van de filmhuizen wereldwijd heeft Disney besloten de film een streamingrelease te geven. ‘The One and Only Ivan’ is vanaf 21 augustus te zien op Disney Plus.

De boekverfilming is de derde film van Disney die geen bioscooprelease gegund wordt door het coronavirus. ‘Artemis Fowl’ (12 juni) en ‘Hamilton’ (3 juli) gingen ‘The One and Only Ivan’ al voor.

Zie hieronder een behind the scenes video van de film, die in 2018 werd opgenomen in de Verenigde Staten en Canada.