Disney’s videodienst Hulu voorlopig niet naar Nederland

hulu, disney plus, nederland

Waar eerder op verschillende media werd gemeld dat de grote broer van Disney Plus, de on-demand streamingsdienst Hulu, zijn vleugels internationaal wilde gaan uitslaan lijkt dat plan voorlopig nog in de ijskast te blijven.

De vraag naar Hulu in Nederland is groot. Ook deze website krijgt met regelmaat de vraag of de dienst, waar The Walt Disney Company grotendeels (67%, de overige 33% is voor kabelmaatschappij Comcast) ) eigenaar van is, ook naar Nederland komt. Veel Disneyplussers hoopte dat Hulu in een bundel met Disney Plus afgenomen kon worden. De dienst is voor veel mensen interessant. Content die niet geschikt is voor Disney Plus (lees: jonge kijkers) wordt daarom vaak doorgeschoven naar Hulu.

Wij hebben daarom even navraag gedaan naar de status is van de uitbreiding van Hulu. Helaas was dit niet het antwoord waarop wij hadden gehoopt. “We hebben momenteel geen rechten om inhoud buiten de VS te streamen. Daarom is de Disney-bundel momenteel alleen beschikbaar voor abonnees die in de Verenigde Staten wonen”, aldus Hulu in een reactie aan deze website. We zullen dus voorlopig nog even geduld moeten hebben.

Succesvol

Hulu biedt verschillende soorten content aan, zoals films, series en televisieprogramma’s. Ook zend de dienst live-tv uit onder de naam Hulu + LIVE TV, met onder andere nieuws en sport. De dienst wierf veel bekendheid met de populaire serie ‘The Handmaid’s Tale’, die in 2018 bekroond werd met een Golden Globe voor beste dramaserie. Hulu telt bijna 27 miljoen betalende abonnees.