Dit is de ultieme Halloween-collectie op Disney Plus (overzicht)

halloweentown, disney plus, halloween-1

Zondag 31 oktober is het alweer zover: Halloween! Ben jij opzoek naar de leukste Halloween griezelfilms? Dan is Disney Plus absoluut de plek bij uitstek, want de streamingdienst heeft een mega collectie aan spannende en grappige Halloween-films. We hebben ze allemaal voor je op een rijtje gezet. Veel plezier!

Klik hier om je voor slechts € 8,99 per maand (op ieder moment opzegbaar) of € 89,99 per jaar (2 maanden gratis!) te abonneren op Disney Plus. Dit is uiteraard inclusief de recente uitbreiding van Disney Plus, Star. Je kan hiervoor ook op de onder en bovenstaande Disney-banner klikken.

Zombies (2018)

Welkom in Seabrook, een voorstad vol eenheid, traditie en pep rally’s tot het grensverleggende semester waarin leerlingen van Zombietown op Seabrook High School komen. Terwijl de menselijke en zombieleerlingen proberen samen te leven, kan de ontpoppende vriendschap tussen cheerleader Addison (Meg Donnelly) en zombie Zed (Milo Manheim) de school en gemeenschap voorgoed verenigen.

Zombies 2 (2019)

Zed en Addison zijn terug op Seabrook High, waar ze na een heftig semester de school en de gemeenschap steeds meer tot een eenheid smeden! Maar als er een groep buitenstaanders – mysterieuze weerwolven – arriveert, dreigt de nieuwe vrede alsnog opgeschud te worden en ontstaat er een breuk in Zed en Addisons fonkelnieuwe romance!

The Muppets: Haunted Mansion (2021)

The Great Gonzo – de wereldberoemde waaghals artiest- heeft het allemaal gedaan, heeft alles gezien en alles overleefd. Maar op Halloween gaat de onverschrokken Gonzo de grootste uitdaging uit zijn leven aan. Hij gaat een nacht doorbengen op de meest grimmige plek op aarde: The Haunted Mansion.
Geinspireerd door vier inconische Disney Haunted-mansions in de Disney-parken, bevat “Muppets Haunted Mansion” veel verborgen eastereggs voor de echte Disney-fans en zullen de “Muppet-ized” sets en rekwisieten de kijkers onderdompelen in het verhaal.

Twitches (2005)

Twee zussen, Camryn en Alex, met magische krachten worden geboren in Coventry. Zij weten echter nog niet dat zij zussen zijn. Als Camryn 21 jaar oud wordt (op 31 oktober), gaat ze met haar vriendin Beth de stad in, terwijl Alex ook de stad in gaat om een baan te zoeken. Ze ontmoeten zo elkaar bij toeval. Ze ontdekken dat ze zussen zijn en er wordt hen verteld dat ze de stad moeten redden.

Twitches too (2007)

Nu de ’tweelingheksen’ Alex (Tia Mowry-Hardrict) en Camryn (Tamera Mowry-Housley) hun koninklijke afkomst kennen, moeten ze elkaar leren kennen en hun magische krachten leren gebruiken. Alex wil studeren en een semi-normaal leven leiden, maar Camryn wil glamour, baljurken en tiara’s. Intussen bedreigt een nieuw, bovennatuurlijk kwaad Coventry en de tweelingheksen moeten de boel redden.

Just Beyond (2021)

Geïnspireerd door het werk van R.L. Stine, is “Just Beyond” een anthologie serie van acht verbazingwekkende afleveringen die de kijker laat nadenken over een werkelijkheid die wij niet kennen. Elke aflevering heeft met een nieuwe cast van personages die op een verbazingwekkende reis van zelf-ontdekking in een bovennatuurlijke wereld van heksen, aliens, geesten en parallelle universa gaan. Stine, veelvuldig auteur van horrorfictie voor jongeren, waaronder de series “Goosebumps” en “Fear Street”, jaagt al meer dan 35 jaar wereldwijd lezers de stuipen op het lijf met zijn verhalen. De makers van Just Beyond verwijzen veel naar Stine’s populaire verhalen. In de afleveringen wordt aandacht besteed aan problemen van tieners, zoals pesten, groepsdruk en angst.

Girl vs. Monster (2012)

Skylar Lewis weet niet dat haar ouders al jaren op monsters jagen en ze gevangen houden in een machine. Tot op het moment dat de machine stuk gaat en alle monsters ontsnappen. De ouders worden ontvoerd en Skylar moet met haar vrienden de monsters zien te vangen voor ze gevaren aanrichten.

The Haunted Mansion (2003)

Workaholic en makelaar Jim Evers en zijn vrouw Sara ontvangen een vreemd telefoontje van een man genaamd Ramsley met het verzoek of Sara naar het mysterieuze Gracey Manor wil komen. Jim ziet zijn kans en probeert er geld uit te slaan als makelaar, maar om zijn familie zoet te houden vermomt hij het als een “familie-uitje”. Daar aangekomen ontdekt hij dat de eigenaar van het huis, Master Gracey, een geest is.

Into the Woods (2014)

De film speelt zich af in een klein dorpje aan de rand van het bos waar een mooie jongedame, een zorgeloze jongen, een hongerig meisje en een bakker en zijn vrouw wonen. De bakker en zijn vrouw hebben een grote kinderwens die niet kan uitkomen door de vloek van een boze heks. De enige manier om de vloek te verbreken is door een drankje te maken met behulp van 4 voorwerpen.

LEGO® Star Wars Terrifying Tales (2021)

Cameron Poe en BB-8 moeten een noodlanding maken op de vulkanische planeet Mustafar, waar ze de hebzuchtige en samenzwerende Graballa the Hutt ontmoeten, die het kasteel van Darth Vader heeft gekocht en het aan het renoveren is tot een Sith-geïnspireerd luxe hotel. Terwijl hij wacht op de reparatie van zijn X-Wing, wagen Poe, BB-8, Graballa en Dean – een moedige jongen die werkt als Graballa’s monteur – zich diep in het mysterieuze kasteel met Vaders trouwe dienaar Vaneé. Onderweg deelt Vaneé drie griezelige verhalen die verband houden met oude artefacten en iconische schurken uit alle tijdperken van Star Wars.

Frankenweenie (2012)

Victor Frankenstein is een twaalfjarige jongen. Hij woont met zijn ouders en hond Sparky in het rustige stadje New Holland. Victor heeft geen vrienden en maakt korte filmpjes waar Sparky de hoofdrol in speelt. Als Sparky overlijdt probeert Victor hem met een experiment weer tot leven te wekken.

Coco (2017)

Miguel, een twaalfjarige jongen die op het Mexicaanse platteland leeft, ontdekt een familiegeheim waarmee hij contact kan leggen met zijn overleden voorouders.

Invisible Sister (2015)

Als het scheikunde experiment van Cleo mis gaat, wordt haar oudere zus Molly per ongeluk onzichtbaar. Met behulp van haar beste vriend George gaat Cleo op zoek naar een manier om het experiment terug te draaien voordat Molly voorgoed onzichtbaar blijft.

Halloweentown (1998)

Nadat Marnie er achter is gekomen dat ze een heks is, moet zij een stad vol met andere bovennatuurlijke wezens redden.

Halloweentown 2: Kalabar’s revenge (2001)

Oma Aggie neem Marnie en Sophie mee naar Halloweentown om een reeks gebeurtenissen te onderzoeken. Als ze aankomen, is alle magie verdwenen. Aggie ontdekt dat haar spreukenboek is gestolen. Helaas wil een tovenaar elk mens veranderen in het kostuum dat ze tijdens Halloween dragen en zonder haar boek kan ze de spreuk niet terugdraaien. Marnie moet alles op alles zetten om de tovenaar te verslaan.

Halloweentown High (2004)

Marnie, oma Aggie en haar familie heksen zijn erg bovennatuurlijk. Marnie zet haar magie op het spel als een groep tieners naar de sterfelijke wereld wordt gestuurd. Al gauw komen ze in de problemen als de duistere Knight Of The Iron Dagger verschijnt. Hij wil alle magie vernietigen en nu moet Marnie haar school, de menselijke wereld en haar magie zien te redden.

Miss Peregrine’s Home For Peculiar Children (2016)

De geliefde grootvader van de 16-jarige Jacob “Jake” Portman wordt vermoord maar hij laat voor Jake aanwijzingen achter over een mysterie dat deze wereld en tijd overstijgt. Dankzij de aanwijzingen ontdekt Jake een magische plek op een mysterieus eiland: mevrouw Peregrines weeshuis voor bijzondere kinderen. Maar als hij kennismaakt met de bewoners en hun bijzondere gaven en hun krachtige vijanden, wordt het mysterie alsmaar groter en gevaarlijker. Jake ontdekt dat zijn eigen ‘bijzondere’ gave het enige is dat zijn nieuwe vrienden kan redden.

Return to Halloweentown (2006)

Heks Marnie Piper mag naar de Heksenuniversiteit. Ze reist door het portaal om heks U’s hulpje te worden, maar toveren mag ze niet. Ze leert wel over een oude voorspelling waarvan ze het geheim kan onthullen. Met de hulp van vrienden Ethan (Lucas Grabeel), Benny het Skelet, Professor Periwinkle en Aneesa de Geest, moet Marnie op tijd de goede keuzes maken voor Halloweenstad’s 1000-jarig jubileumfeest.

Hocus Pocus (1993)

De film begint in het Amerikaanse plaatsje Salem in het jaar 1693. Drie heksen, Winifred, Sarah, en Mary Sanderson maken plannen om de levenskracht van een jong meisje genaamd Emily te absorberen om zo onsterfelijk te worden. Haar broer, Thackery Binx, probeert haar te redden. Lukt dit hem?

The Nightmare before Christmas (1993)

Halloween Town is een stadje in de wereld der feestdagen die deel uitmaakt van het dromenrijk. De plaatselijke held in Halloween Town is knekelman Jack Skellington. Hij staat er bekend als de Pumpkin King omdat hij een meester is in het bang maken van mensen, het belangrijkste doel van Halloween. Skellington is alleen verveeld geraakt na al die jaren Halloween en verlangt naar iets nieuws in zijn leven. The night before Christmas werd gemaakt door filmregisseur Tim Burton.

Dont look under the bed (1999)

Als er vreemde dingen gebeuren in het stadje Middlesburg, lijkt de 13-jarige Frances McCausland de boosdoener te zijn. Frances probeert wanhopig het mysterie op te lossen en haar naam te zuiveren, en schakelt tegen wil en dank de hulp in van Larry Houdini, het fantasievriendje van haar broertje. Larry moet Frances leren haar fantasie te vertrouwen om de Boeman te kunnen verslaan die haar erin heeft geluisd en om de stad te redden.

Mom’s got a date with a vampire (2000)

De kinderen van de familie Hansen zitten in de knel. Adam en zijn beste vriend, Duffy, hebben concertkaartjes op de kop getikt en Adams zusje, Chelsea, heeft een date met haar dromerige vriendje. Het enige probleem: ze hebben allebei huisarrest. Chelsea en Adam doen er alles aan om hun moeder het huis uit te krijgen, zelfs als dat tot een ontmoeting met een heel mysterieuze man leidt. Alles lijkt volgens plan te verlopen, totdat hun kleine broertje beseft dat het weleens om een vampier zou kunnen gaan.

Mr. Boogedy (1986)

De familie Davis slaat het advies om hun droomhuis toch vooral niet te betrekken in de wind en al snel blijkt het inderdaad een hilarisch spookhuis te zijn. Het is de favoriete schuilplaats van een onheilspellende 300 jaar oude geest met een hoofd als een kaastosti. Als de capriolen van de spookachtige verschijning steeds angstaanjagender worden, doet de familie Davis een schokkende ontdekking die hen dwingt tot een gewaagde confrontatie met de doodenge Mr Boogedy.

Bride of Boogedy (1987)

Dit vervolg van Mr Boogedy gaat verder een tijdje na het gebeuren van de eerste film. Het gezin Davis is weer verder gegaan met hun leven na de verschrikkelijke start en omarmt hun nieuwe leven in New England. Als de stad zich voorbereidt op een lokaal feest, wordt Carlton Davis (Richard Masur) gevraagd om ereburgemeester te worden. Echter, zijn grote rivaal, Mr Lynch (Eugene Levy), is jaloers en boos door dit nieuws. Als Mr Lynch de aankomende festiviteiten probeert te saboteren, laten Carltons twee zonen per ongeluk Mr Boogedy weer vrij. Mr Boogedy palmt Carltons vrouw in waardoor de rest van het gezin samen moeten werken om hem terug te sturen naar de plek waar hij hoort. Tijdens hun reis om Mr Boogedy terug te sturen vindt Tom Mr Boogedy’s tovermantel en probeert die voor zijn eigen duivelse plannetjes te gebruiken.

Phantom of the Megaplex (2000)

De 17-jarige Pete Riley werkt als assistent-manager bij de lokale multiscreen-bioscoop, waar het gerucht gaat dat er een spook rondwaart. Terwijl Pete en de rest van het theaterpersoneel zich voorbereiden op een belangrijke galapremière, wordt door een reeks eigenaardige gebeurtenissen het ‘Spook van de Megaplex’ tot leven gewekt. Is er echt een spook of gewoon iemand die zich voordoet als spook?

Steeple Falls (The Scream Team / 2002)

Met Halloween om de hoek vergezellen Ian en Claire Carlyle hun vader naar zijn geboorteplaats Sleepy Falls voor de begrafenis van hun opa Frank. Wannneer de stad zich voorbereidt op het Halloween Festival om de legende Zachariah Kull te markeren, ontdekken Ian en Claire dat spoken echt bestaan. Erger nog, ze komen erachter dat de boze geest van Zachariah Kull opa’s ziel geen rust gunt.

Klik hier om je voor slechts € 8,99 per maand (op ieder moment opzegbaar) of € 89,99 per jaar (2 maanden gratis!) te abonneren op Disney Plus. Dit is uiteraard inclusief de recente uitbreiding van Disney Plus, Star. Je kan hiervoor ook op de onder en bovenstaande Disney-banner klikken.