Dit zijn alle kerstfilms op Disney Plus (overzicht)

We weten het, kerst is nog ver weg. Maar buiten wordt het koud, het is vroeg donker en dus zijn wij er al aan toe: kerstfilms! Leg een dekentje op de bank klaar en warm de Glühwein of chocolademelk maar alvast op. Dit zijn alle kerstfilms op Disney Plus!

Noelle (2019)

Noelle, de dochter van Kris Kringle, zit al vol in de kerstsferen. Ze hoopt een belangrijke functie te mogen vervullen, zoals haar broer Nick doet door de rol van zijn vader over te nemen als kerstman. Als deze echter lijkt te bezwijken onder de druk, adviseert Noelle hem er even tussenuit te gaan. Wanneer Nick niet terugkeert, besluit Noelle hem te zoeken om hem tijdig terug te brengen en zo kerst te redden.

12 Dates of Christmas (2011)

In deze bewerking van ‘Groundhog Day’, wordt een vrouw onvrijwillig naar een blind date gestuurd met een aantrekkelijke man. Ze zal elke dag twaalf keer opnieuw meemaken, en moet dus twaalf keer op dezelfde date. Hoewel ze de man in eerste instantie geen kans geeft, komt ze langzamerhand tot de ontdekking dat hij charmanter is dan aanvankelijk gedacht.

The Nightmare before Christmas (1993)

Jack Skellington, pompoenkoning van Halloween Town, is het zat om elk jaar hetzelfde te doen tijdens Halloween. Op een dag wandelt hij Christmas Town binnen, en is hij zo onder de indruk van het Kerstidee dat hij zijn duistere dorpsgenoten uit Halloween Town over weet te halen om Halloween af te schaffen en het Kerstfeest over te nemen van Sandy Claws.

One Magic Christmas (1985)

Ginny en haar gezin hebben het zwaar. Het ongeluk lijkt hen te achtervolgen. Daarnaast is Ginny ook nog eens enorm cynisch. Aartsengel Gideon wordt door de kerstman op pad gestuurd om de familie bij te staan.

Home Alone (1990)

Van alle films die leuk zijn om tijdens de feestdagen te kijken mag Home Alone natuurlijk niet ontbreken. Ik denk dat iedereen ondertussen het plot wel kent, zo niet, daar komt hij nog een keer.

De achtjarige Kevin McAllister (Macaulay Culkin) wordt per ongeluk alleen thuis achtergelaten wanneer zijn familie op vakantie gaat naar Parijs. Wanneer Kevin zich realiseert dat hij alleen thuis is, leert hij al snel voor zichzelf te zorgen. En dat niet alleen, hij beschermt het huis met zijn leven tegen de twee inbrekers Harry (Joe Pesci) en Marv (Daniel Stern), wat zorgt voor veel vermakelijke en hilarische momenten. Voor ons valt Home Alone regelrecht in de categorie ‘kerstklassiekers’, simpelweg omdat het elk jaar toch weer leuk is om de film te kijken.

The Christmas Star (1986)

Horace McNickle (Edward Asner) ontsnapt verkleed als kerstman uit de gevangenis. Hij houdt zich schuil in een kelder, waar hij wordt gevonden door twee kinderen die nog heilig in de kerstman geloven. Hij wil de verstopte buit van een overval zoeken en zet daarbij de kinderen in.

I’ll Be Home for Christmas (1998)

Jake Wilkinson is een egocentrische student die graag van alles voor zichzelf regelt. Hij heeft slechts één ding aan zijn hoofd: op tijd thuis zijn voor Kerst, anders verspeelt hij de klassieke Porsche die zijn vader hem heeft beloofd. Slechts enkele dagen voor de deadline wordt Jake echter wakker midden in de Californische woestijn, gestrand en zonder een cent op zak, verkleed als kerstman en met een witte baard op zijn gezicht geplakt! In een wanhopige poging om zijn cadeau op te eisen vliegt, kruipt, bedriegt en racet hij zich een weg naar huis.

A Christmas Carol (2009)

Ebenezer Scrooge (Jim Carrey) begint de kerstdagen zoals gewoonlijk met krenterige minachting naar zijn trouwe hulp en snauwend naar zijn vrolijke neef. Maar de geesten van zijn Kerst- verleden,- heden en -toekomst nemen hem mee op een opzienbarende reis waarbij de oude Scrooge, met veel tegenzin, de waarheid onder ogen moet zien. Hierdoor realiseert hij zich dat hij zijn hart moet openen voordat het te laat is, om alle ongelukkige jaren weer goed te kunnen maken.

The Muppet Christmas Carol (1992)

Het is de avond voor Kerst en Scrooge is weer eens onvriendelijk tegen iedereen. Dickens’ verhaal, verteld door Gonzo met behulp van Rizzo the rat. Met hulp van de drie geesten en verwijzingen naar bijna elke Kerstfilm die ooit gemaakt is, komt Scrooge erachter dat liefde voor elkaar het enige is dat telt.

Belle en het Beest: Een Betoverd Kerstfeest (1997)

Belle wordt nog steeds gevangengehouden op het kasteel van het beest en om hem gunstiger te stemmen, bereidt ze een uitgebreid kerstdiner voor. Helaas wil het Beest niets van Kerstmis weten en dreigt hij ermee het diner af te blazen.

Mickey en Zijn Vriendjes (1999)

Mickey, Minnie, Goofy, Donald, Katrien en Pluto halen tijdens kerstmis herinneringen op, verteld in drie kerstverhalen.

Mickey’s Mooiste Kerst (2004)

In deze film probeert Donald Duck het plezier van het kerstseizoen te weerstaan. Mickey en Pluto proberen hem een lesje te leren over de kracht van vriendschap.

The Ultimate Christmas Present (2000)

De 13-jarige Allie Thompson bedenkt allerlei manieren om geen werkstuk te hoeven schrijven voor school. Wanneer ze per toeval de weermachine van de kerstman in handen krijgt, legt ze met een sneeuwstorm heel Los Angeles lam en zorgt ervoor dat de vakantie vervroegd begint.